Datum objave: 20. Rujan 2013

Gradonačelnik Burić kontrolirao građanima krvni tlak

Diana Ferić
Diana Ferić

Veliki broj Šibenčana, uglavnom starije dobi, odazvao se jutrašnjoj akciji mjerenje razine šećera u krvi te tlaka i tjelesne težine koju je organizirao Grad Šibenik u sklopu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, a imali su čast da im krvni tlak izmjeri šibenski gradonačelnik dr. Željko Burić. U akciji su sudjelovale i patronažne sestre.

Većina građana je imala vrijednosti u granici normalne, ali bilo i onih s povišenih tlakom i šećerom u krvi koji nisu bili kod liječnika unazad nekoliko godina. Gradonačelnik im je savjetovao da to ne čine i da idu na redovne kontrole kako ne bi ugrozili svoje zdravlje.
Patronažna sestra Dušanka Matas širila je među građanima poruku „Više smijeha manje stresa“, a djelatnici Policijske uprave šibensko -kninske educirali su građane o sigurnosti i prometu i potrebi zaštite pješaka, ponajprije djece.

Europski tjedan kretanja i u Šibeniku se održava i u sklopu projekt Intermodal koji s e provodi u suradnji s više europskih zemalja, a i njegov je smisao osigurati zadovoljavajući javni prijevoz kako bi građani što manje koristili vlastite automobile

Iz kategorije: Vijesti