Datum objave: 19. Rujan 2013

Gradonačelnik Burić sutra građanima kontrolira šećer u krvi i tlak

Diana Ferić
Diana Ferić

Manifestaciju pod nazivom Dani mobilnosti danas i sutra organizira Grad Šibenik u povodu Međunarodnog tjedna mobilnosti, a sklopu projekta „INTERMODAL“ . U sklopu te manifestacije sutra će na Starom pazaru od 10,30 sati  dr. Željko Burić, gradonačelnik Šibenika  i patronažna služba Doma zdravlja građanima mjeriti razinu šećera u krvi, tlak i tjelesnu težinu. U 11 sati započet će fitness na otvorenom pod vodstvom Mirande Trklje u kojem će sudjelovati učenici OŠ Juraj Šižgorić, Juraj Dalmatinac i Faust Vrančić te korisnici Centra za pomoć i njegu Grada Šibenika. Akciji će se pridružiti i djelatnici šibenske prometne policije koji će djecu podučavati sigurnosti u prometu.  U subotu, 21. rujna, od 15 do 18 sati, Društvo sportske rekreacije „Sport za sve“ 08 forza Šibenik u Park šumi Šubićevac organizira program za djecu i odrasle. Uz vježbe zagrijavanja, izdržljivosti i snage, posjetitelji će moći zaigrati zaboravljene ulične zabavne igre - laštrik, školicu i frenje za koje mnoga današnja djeca nisu ni čula.

Cilj  tih aktivnosti je promocija fizičkog kretanja kao zdravog načina življenja nasuprot štetnom pretjeranom korištenju automobila. Europski tjedan kretanja obilježava se u više od 1.800 gradova diljem Europe pod sloganima „Do the right mix“ i „Clean air – it's your move“ i promiče fizičko kretanje, korištenje bicikala, javnog prijevoza i drugih alternativnih načina kretanja u gradovima.  Poseban naglasak stavljen je na podizanje svijesti o utjecaju prometa na kvalitetu zraka u urbanim sredinama.

Projekt INTERMODAL (INTERmodality MOdel for the Development of the Adriatic Littoral zone) sufinancira Europska komisija u okviru programa IPA Jadranske prekogranične suradnje. Ukupna vrijednost projekta je 2.000.000,01 €. Vrijednost dijela projekta koji provodi Grad Šibenik je 200.000 €, od čega EU sufinancira 170.000 € (85%). Više informacija o projektu možete pronaći na internet stranicama www.intermodality.eu, www.mobilityweek.eu i www.dotherightmix.eu.


 

Iz kategorije: Vijesti