Datum objave: 19. Rujan 2013

HVIDRA pisala Europskoj komisiji protiv hrvatske vlade

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog najave uvođenja sankcija Hrvatskoj zbog donošenja „lex Perkovića“ Zajednica županijskih zajednica HVIDRA – e u kojoj je zajednica HVIDRA-e  Šibensko – kninske županije je uputila pismo čelnim ljudima Europske komisije u kojem ih mole da odustanu od sankcija i ne dopuste da Hrvatska bude žrtva, kako kažu, nerazumne i nesposobne vlasti, poglavito premijera Zorana Milanovića, a pokrenut će i potpisivanja peticije za provođenje referenduma za raspisivanje izvanrednih državnih izbora. To je na današnjoj konferenciji za novinare u Šibeniku priopćio Mladenko Spahija , predsjednik županijske HVIDRA-e.

„Nije nam cilj rušenje vlade nego j naš interes zaštiti naše djelo koje smo izvojevali u ratu, a to je republika Hrvatska. Ne želimo da naš narod bude talac zaštite udbaških egzekutora i njihovih nalogodavaca“, kazao j Spahija.
U pismo upućenom Europskoj komisiji stoji da su predstavnici HVIDRA –e duboko posramljeni predstavnicima hrvatske vlasti te da je njihovih nerazumnim odlukama cijeli hrvatski narod doveden nečastan položaj „taoca jednog udbaškog egzekutora, a uvođenje sankcija će ionako pogoditi ionako osiromašene hrvatske građane“.
Spahija je istaknuo kako mu nije jasno zbog čega Josip Perković koji je već u poznim godinama ne izađe sam pred sud i, ako misli da nije kriv, to i dokaže. Iznesena je usporedba s hrvatskih generalima koji su zbog interesa Hrvatske i nesmetanog ulaska u EU sami predali europskom sudu i dokazali svoju nevinost.

Spahija je, uz ostalo, kazao i kako ga ponašanje predstavnika Vlade ne čudi i nazvao ih je komunistima budući da je, kako je objasnio, SDP pravni sljednik Saveza komunista.

Iz kategorije: Vijesti