Datum objave: 18. Rujan 2013

Ante Gotovina na proslavi godišnjice osvajanja Zečeva i Kruščice

Diana Ferić
Diana Ferić

Ogranak UDVDR – a Rogoznica organizirao  je i ove godine obilježavanje 22. obljetnice oslobađanja vojarni Zečevo, Kruščica i Smokvica te akcije u rujanskom ratnom podvigu poznate  pod nazivom "Oba dva,oba su pala".  Pozivu na  svečanost se odazvao i general Ante Gotovina. General Rahim Ademi se ispričao jer zbog obiteljskih razloga nije mogao doći. Organizatori ističu kako im je žao što se čelnici Šibensko -kninske županije nisu odazvali niti su opravdali svoj izostanak, pa imaju  dojam da bojkotiraju taj svečani događaj što je teško razumljivo jer upravo je šibensko – kninski župan Goran  Pauk sudjelovao u rušenju neprijateljskih aviona u vojarni na Zečevu.

„Riječ je o, nažalost, nedovoljno poznatoj akciji MUP-a i HV-a  u preuzimanju vojarni na rogozničkog području koja je imala je za posljedicu kompletno preslagivanje hrvatskih snaga na području ondašnje Općine Šibenik, a samim time i neposredan utjecaj na pozitivan ishod u obrani Šibenika. No mlađe generacije  ne znaju kolika je strateška, ali i moralna važnost za Hrvatsku i Šibenik imalo osvajanje tih vojarni“, ističu organizatori.

Svi nazočni su s ponosom prisjetili tih ratnih događaja  svih sudionika tih ratnih akcija, a nazočnima su se  obratili su se Dinko Županović, predsjednik UDVDR RH-Ogranak Rogoznica, Sandra Jakelić, načelnica Općine Rogoznica; Marin Frkić, predsjednik UDVDR RH- Šibensko-kninske županije te Ivan Vuković, kapetan bojnog broda u ime HRM.

Za sve uzvanike organiziran je domjenak u Marini Frapa na kojem je bio i general Ante Gotovina.

Iz kategorije: Vijesti