Datum objave: 18. Rujan 2013

Poskupjela komunalna naknade,ali je znantno niža u povijesnoj jezgri

Diana Ferić
Diana Ferić

Komunalna naknada poskupjela je i to od 24 lipe po metru četvornom u prvoj zoni do 4,8 lipa po četvornom metru u drugoj zoni, a pojeftinila je za 60 posto u povijesnoj jezgri Šibenika jer su obveznici iz prve prebačeni u petu zonu pa će sada umjesto 24 lipe plaćati 10 lipa po četvornom metru. To je prihvaćeno na jutrošnjoj sjednici Gradskog vijeća većinom od 12 glasova vijećnika.. Protiv je bilo šest vijećnika oporbe. Joško Šupe je u ime kluba vijećnika SDP –a negodovao zbog toga što su prijedlog tako važne odluke koja udara dodatno po džepovima građana vijećnici dobili tek danas, uoči početka sjednice, a to je kod utvrđivanja dnevnog reda zasmetalo i Miri Vukšić s Nezavisne liste Ante Čaće.

U raspravi o predloženom povećanju cijena komunalne naknade Šupe je podsjetio gradonačelnika Burića na njegovo predizborno obećanje da će radi borbe za svako radno mjesto oslobađati poduzetnike od komunalne naknade, primjerice u staroj gradskoj jezgri. Gradonačelnik Burić je to pitanje jedva dočekao što je i priznao. „Lajkam na to što ste pitali“, počeo je svoj odgovor prozivajući u nastavku bivšu gradsku vlast zbog toga što je 7 milijuna kuna komunalne naknade otišlo u zastaru jer nije naplaćena na vrijeme, a ustvrdio je kako Šibenik, nakon Krapine, ima najnižu komunalnu naknadu u Hrvatskoj.“Mi kao da smo jako bogat Grad u kojem je sve riješeno. Sredstva komunalne naknada koja se ubiru su namjenska i ona se vraćaju građanima kroz ulaganja u komunalno uređenje gradskih četvrti, a znamo kako naše četvrti izgledaju i što im sve nedostaje“, kazao je dr. Burić.

Budući da je komunalna naknada znatno snižena za one koji rade i žive u povijesnoj jezgri ispada da je predizborno obećanje ispunjeno. Vijećnik Šupe je istaknuo kako je SDP protiv toga da za većinu građana poskupljuje komunalna naknada da bi manji broj imala povlastice.

Gradonačelnik Burić se ispričao zbog toga što vijećnici nisu na vrijeme dobili Prijedlog o povećanju komunalne naknade, a to je obrazložio time da je ta odluka hitna kako bi se mogao planirati rebalans proračuna i proračun za 2014.godinu.

Na kraju rasprave o toj točci dnevnog reda vijećnik Ante Gašperov Čaće je oporbi održao lekciju o metodama političke borbe kazavši im da su trebali napustiti sjednica ako se s tom točkom ne slažu čime bi doveli u pitanje kvorum i Odluka ne bi mogla biti izglasana.

Iz kategorije: Vijesti