Datum objave: 18. Rujan 2013

Unatoč štrajku u Bolnici većina ambulanta radi

Diana Ferić
Diana Ferić

Odazivom štrajku u šibenskoj bolnici zadovoljni su i u podružnici Sindikata sestara i tehničara i Sindikata liječnika kako su nam izjavili njihovi predsjednici Silva Deković i dr. Damir Milaković, ali nemaju konkretne podatke. U obilasku ambulanta u šibenskoj bolnici nismo ipak stekli dojam da se obrađuju samo hitnu slučajevi već prije da liječnici primaju i druge pacijente koji su danas došli na pregled. „Teško je u našem poslu uopće provesti štrajk jer liječnik mora pregledati pacijenta da bi ocijenio je li riječ o hitnom slučaju ili nije. Ja sam zadovoljan odazivom kolega, ali svima njima je ostavljeno da procijene hoće li primiti sve pacijente koji im se danas jave ili će preglede odgoditi“, kaže dr. Milaković.
Silva Deković, predsjednica podružnice Sindikata sestara ističe kako su sve sestre i tehničko osoblje u šibenskoj bolnici bu štrajku, ali su svi na svojim radnim mjestima i provode uputstva koje je propisalo Ministarstvo zdravlja.

 

OBJAVLJENO RANIJE:Štrajk je počeo jutros i u šibenskoj bolnici, ali u većini ambulanta primaju pacijente i koji ne spadaju u hitne slučajeve. Tako je  na Ortopediji, Urologiji, Radiologiji.... Od ambulanta u kojima smo bili preglede otkazuju jedino  u Internoj ambulanti. Još nema službenih podataka o odazivu liječnika i medicinskog osoblja na štrajk.

Stečajni upravitelj dr. Ante Županović ističe kako ne očekuje veće probleme. „Jučer sam održao sastanak sa svim šefovima odjela. Jasno je svima da treba poštivati prava zaposlenika, ali isto tako da treba voditi računa i o pacijentima. Svi su upoznati s pravilima o hitnim poslovima koji se ne smije prekršiti. Vjerojtno će se pregledi koji nisu hitni, a dogovoreni su za danas odgoditi no vidjet ćemo danas kako će se stvari odvijati. Očekujem da će se veći dio liječnika i medicinskog osoblja priključiti štrajku no vjerojatno će biti i onih koji će raditi.“, kazao nam je jutros u telefonskom razgovoru dr. Županović

Iz kategorije: Vijesti