Datum objave: 17. Rujan 2013

General Markač na obilježavanju 22. obljetnice Rujanske bitke za Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

General Mladen Markač bio je nazočan na komemoraciji kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Baldekinu koja je održana  danas poslijepodne u povodu obilježavanja 22. obljetnice Rujanske bitke za Šibenik. Vijence su položili i svijeće zapalili predstavnici Županije, Grada Šibenika, Državne uprave, braniteljskih udruga i drugih udruga proizašlih iz Domovinskog rata te obitelji poginulih branitelja.

Nakon toga u šibenskoj katedrali služena je sveta misa zadušnica za poginule hrvatske branitelje koju je predvodi  šibenski biskup Ante Ivas. Jutros su predstavnici Županije i  braniteljskih udruga položili vijence i zapalili svijeće na svim mjestima stradanja branitelja u  Rujanskoj bitci - na Središnji križ na gradskom groblje Kvanj,  na šibenskom mostu te u Pakovu selu, Dragišićima i Unešiću.

General Markač bio je danas  gost Šibenika i Šibensko – kninske županije, a s predstavnicima  Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata ‘Jastrebovi’, kao  zapovjednik specijalnih redarstvenih jedinica MUP-a Republike Hrvatske u vrijeme Domovinskog rata, sudjelovao je u polaganju vijenaca ,a mjestima pogibije hrvatskih branitelja na šibenskom području.
 

Iz kategorije: Vijesti