Datum objave: 16. Rujan 2013

Nakon spomenika srpskim stradalnicima, oštećen spomenik "Oluji" u središtu Knina

Diana Ferić
Diana Ferić

Spomenici na kninskom području  našli su se posljednjih dana na meti vandala, najprije Spomenik srpskim stradalnicima u Domlovinskom ratu u Golubiću kod Knina, a jučer Spomenik hrvatske pobjede Oluja 1995. na trgu Ante Starčevića u Kninu. U podnožju tog  spomenika nepoznati je počinitelj odbacio jednu metalnu rešetku za oborinske vode, dok je drugu rešetku pri skidanju iz ležišta manje oštetio, priopćila je danas Policijska uprava šibensko kninska, uz napomenu kako spomen ploča nije oštećena.

Iz Udruge hrvatskih branitelja Tvrđava Knin te Braniteljskog portala osudili su  taj barbarski čin te su pozvali mjerodavne institucije da pronađu počinitelje. Podsjetili su kako ovo nije prvi put da se Spomenik hrvatske pobjede u Domovinskom ratu, Oluja '95., nalazi na meti vandala.
Isto tako za sada  nepoznati počinitelji su prošlu u subotu, u mjestu Golubić pokraj Knina, oštetili spomenik srpskim stradalnicima Domovinskog rata iz tog mjesta kojega su 2011.godine postavili mještani na poticaj Udruženja porodica nestalih Srba iz Hrvatske okupljenih u udruzi “Suza”, a materijalna šteta procjenjena je na nekoliko tisuća kuna.

 

Iz kategorije: Vijesti