Datum objave: 16. Rujan 2013

Otklonjene prepreke za gradnju 280 POS-ovih stanova iznad Zapadne magistrale

Diana Ferić
Diana Ferić

Stanovi po programu POS-a u Šibenik gradit će se na Meterizama, iznad Zapadne magistrale, a aktualna gradska vlast je u dva mjeseca uspjela investitoru, splitskoj tvrtki Elanije d.o.o., riješiti pristupni put zbog čega je taj projekt stajao čak šest godina.Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić, njegov zamjenik Danijel Mileta i predstavnici investitora održali su danas konferenciju za novinare na lokaciji na kojoj će se graditi ukupno 280 POS –ovih stanova po cijeni od oko 1 000 eura po četvornom metru , a radovi bi trebali početi sljedećeg ljeta.

Gradonačelnik Burić izrazio je zadovoljstvo što je još jedan važan projekt pred realizacijom: „Ispunjava se još jedno naše predizborno obećanje, a kada su mlade obitelji u pitanju, ono ima još veću važnost. Pored toga, ulaganje u komunalnu infrastrukturu i urbaniziranje Šibenika u svakom segmentu moja je misija. Pred nama je još ovakvih projekata, no radimo sustavno i siguran sam da ćemo probuditi Šibenik“. Napomenuo je i kako je taj projekt u skladu s obećanjem da će se Šibenik razvijati i prema istoku i prema zapadu, od Morinjskog do šibenskog mosta.

Nakon preuzimanja odgovornosti za Grad dr. Burić je oformi radnu skupinu na čelu sa zamjenikom mr.sc. Danijelom Miletom, koja je nakon dva mjeseca projekt pripremila za potpisivanje ugovora o gradnji komunalne infrastrukture za objekte koji će se, po programu POS-a, graditi, a Ugovor je potpisan prošlog tjedna.S Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) usuglašeno je da Grad Šibenik odustane od gradnje po POSovom modelu na Meterizama kod škole, što je planirala bivša gradska vlast. i da se POS realizira na novoj lokaciji. Svih 128 prijavljenih građana koji se nalaze na pročišćenoj listi kandidata za POS – ove stanove ostaju na tim mjestima i dalje, a objavit će se natječaj za nove kandidate.

„Pomakli smo poticajnu stanogradnju s mrtve točke i nastavljamo s pripremom dokumentacije. Prvu tešku mehanizaciju očekujem do kraja sljedećeg ljeta, a po potrebi ćemo proširiti listu reda prvenstva zainteresiranih građana. Više nema zavlačenja, POS dolazi u Šibenik i to na najisplativiji način za gradski proračun.' , kazao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta
I

nvestitori su vlasnici zemljišta u obuhvatu PUP Meterize na kojima je označenim planom predviđena gradnja stambenih zgrada te javne prometnice s pripadajućim sadržajima. Ni će izgraditi i svu potrebnu komunalnu infrastrukturu.

Iz kategorije: Vijesti