Datum objave: 16. Rujan 2013

Šibenik domaćin rusko – hrvatskog seminara o građevinskoj suradnji

Diana Ferić
Diana Ferić

Rusija i Hrvatska u hotelskom naselju „Solaris“ razgovaraju o razmjeni iskustava i perspektivama poslovne suradnje u građevinskom sektoru, a seminar je otvorio gradonačelnik Šibenika Željko Burić.                                                                                

Rusko – hrvatski seminar o mogućnostima i perspektivama suradnje dviju zemalja u građevinarstvu i građevinskom poslovnom sektoru, koji je danas započeo u Hotelskom naselju „Solaris“ u Šibeniku organizirali su Udruženje „Alijanse građevinara“ Ruske Federacije i Rusko-hrvatski forum. Dolazak najkompetentnijih Ruskih i Hrvatskih stručnjaka za građevinarstvo bio je dobra prilika za predstavljanje Grada Šibenika kao jedinice lokalne samouprave pogodne, otvorene i spremne za ulaganja kapitala. Zbog toga je gradonačelnik Burić u svom pozdravnom govoru podržao razvoj i suradnju rusko - hrvatskih odnosa u poduzetničkom sektoru.
"Šibenik je grad koji je za vrijeme Domovinskog rata doživio brojna razaranja, a posebice je stradalo gospodarstvo. No, danas, Šibenik raspolaže desetinama tisuća četvornih metara kvalitetnog građevinskog zemljišta pripremljenog za ostvarivanje poduzetničkih i gospodarskih projekata, a gradska uprava je spremna i kadrovski ekipirana da može učinkovito pratiti investitore i biti im pouzdan partner,“  kazao je dr. Željko Burić.

U radu ovog značajnog međunarodnog seminara sudjeluju predstavnici Hrvatske gospodarske komore, komercijalne banke „Monolith“,  tvrtke „Nexe gradnja“  i niza drugih zainteresiranih tvrtki i institucija iz Hrvatske i Rusije..

Iz kategorije: Vijesti