Datum objave: 16. Rujan 2013

Župan Pauk reagirao zbog ukidanja željezničkog prometa u Županiji

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog ukidanja  prometovnja vlaka na relaciji Knin – Šibenik – Knin i Šibenik – Perković Šibenik kao i kolodvora u Šibeniku, što je predviđeno  Nacrtom novog voznog  reda Hrvatskih željeznica za 2013./2014. godinu šibensko – kninski župan Goran Puk reagirao je pismom Hrvatskim željeznicama. „Ukidanje tih željezničkih linija sasvim sigurno vodi ukidanju željezničkog prometa u Šibensko – kninskoj županiji, a time i ukidanju većeg broja radnih mjesta“, ističe župan.

Reagirao je i zbog promjene statusa šibenske luke do kojeg dovodi ukidanje željezničke pruge. „Luka Šibenik je luka od državnog značaja. U nju se upravo ulaže 12 milijuna. Poznato je da  je bitna povezanost luke željeznicom sa zalađem. Zbog toga je nezamislivo ukidanje željezničke pruge. U svijetu se najviše ulaže u željeznicu i pomorski promet s ciljem rasterećenja cestovnog prometa i smanjenja troškova“, navodi  u svom pismu župan  Pauk.

On traži da  Šibenik Luka, kako se vodi Šibenik u željezničkoj mreži, i dalje ima status kolodvora, a ne otpremništa kako stoji u prijedlogu Nacrta novog voznog reda te da se zadrže vlakovi na relaciji Knin – Šibenik – Knin i Šibenik – Perković – Šibenik.

Iz kategorije: Vijesti