Datum objave: 16. Rujan 2013

Veslačice i veslači Krke osvojili 7 medalja na jaruju

Diana Ferić
Diana Ferić

Veslačice i veslači šibenske Krke postigli su zapažen uspjeh na 23. Hrvatskom veslačkom prvenstvu koje je proteklog vikenda održano na Jarunu. Šibenske posade, 9 muških i tri ženske, osvojile su ukupno 7 medalja! 

Dvije zlatne medalje za sebe i Krku zaslužili su članovi izborne vrste Josip Laća i Antonio  Čoga u juniorskom dvojcu "bez", te  Nino Perišić u skifu za mlađe kadete. Osvojene su dvije srebrne medalje kojima su se okitili štroker nacionalnog juniorskog osmerca Jakov Bumbak u skifu za lake juniore, te Filip Vranjić, Josip Laća, Antonio Čoga i Jakov Bumbak u četvercu starijih juniora. Treća mjesta i brončane medalje zaslužili su Filip Kendeš, Tomislav Rupić, Andrija Šupe i Matija Jakoliš u četvercu na pariće i četvercu "sa" mlađih juniora, te Lucija Ninčević u samcu za kadetkinje.

Na Prvenstvu nastupilo je preko tisuću veslačica i veslača iz 27 hrvatskih klubova, a među njima 16 krkašica i krkaša raspoređenih u 12 posada.

„Nakon sjajnih rezultata tijekom čitave 2013. godine ostvarenih na najjačim međunarodnim regatama održanim u Hrvatskoj, Sloveniji, Njemačkoj, Bjelorusiji i Litvi, može se reći kako medalje osvojene na najvažnijem nacionalnom natjecanju dolaze kao šećer na kraju natjecateljskog razdoblja godine u kojoj Krka puni 90. godina neprekidnog uspješnog rada: uvijek s istim nazivom, grbom i bojom dresa“, ističu u VK Krka, ponosni na sve te uspjehe.

Iz kategorije: Vijesti