Datum objave: 14. Rujan 2013

Djeca i mladi u Šibeniku učili svirati gitaru u gradskom parku

Diana Ferić
Diana Ferić

Neobično mjesto – park Roberta Visianija u Šibeniku odabrala je šibenska podružnica Hrvatske glazbene unije za organiziranje prve radionice „Gitara za početnika“ koju je jutros održao mladi glazbenik Marko Baljkas. Cilj im je na neobaveznom mjestu popularizirati gitaru među mladima i zainteresirati ih da ju nauče svirati, ali i potaknuti organiziranje sličnih događanja i druženje u parku kao što se to radi i većim urbanim centrima.

Jutrošnja radionica privukla je desetak djece i mladih, od predškolaca do tinejdžera. Neki su prvi put uzeli gitaru u ruke, a neki već znaju svirati, ali su došli provjeriti svoje znanje i naučiti nešto novo tako da su svi bili zadovoljni.

Marko Baljkas im je pojasnio važnost akorda, tonova i ljestvica. „Nakon osam mjeseci boravka u Zagrebu vratio sam se u Šibenik. Posredstvom Hrvatske glazbene unije i u njihovoj organizaciji želim pomoći djeci i mladima da zavole gitaru kao instrument ali i omogućiti im da se lakše usmjere prema glazbi koji najviše vole ili žele svirati od folka do metala. Takve gitarističke škole koja će polaznicima pružiti mogućnost odabira glazbenih žanrova u Šibeniku nema“, kazao nam je Marko Baljkas.

Iz kategorije: Vijesti