Datum objave: 13. Rujan 2013

Ministarstvo turizma ispituje zakonitost izbora direktorice TZ Šibensko - kninske županije

Diana Ferić
Diana Ferić

Ministarstvo turizma zatražilo je očitovanje i dokumentaciju u vezi s provođenjem izbora direktora Turističkog ureda Turističke zajednice Šibensko – kninske županije, kako smo doznali u tom ministarstvu. „Dokumentaciju smo zatražili kako bismo obavili nadzora sukladno članku 67. stavku 3. Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma S obzirom da je nadzor u tijeku, Ministarstvo turizma će tek po zaprimanju zatraženog očitovanja i dokumentacije te nakon uvida u nju moći zauzeti stav o zakonitosti provođenja izbora direktora Turističkog ureda Turističke zajednice Šibensko – kninske županije“, priopćili su nam iz Ureda za odnose s javnošću tog ministarstva.

Kako je poznato, Turističko vijeće Turističke zajednice Šibensko – kninske županije je na ponovljenom natječaju za direktoricu te turističke zajednice izabralo Željanu Šikić. Trojica kandidata, koji su se također natjecali za to mjesto, žalili su se zbog načina na koji je proveden izbor, a neki su i javnost su obavijestili da je navodno učinjeno niz propusta te da je izbor nezakonit.

Njihove žalbe je Turističko vijeće odbacilo kao neosnovane, međutim te se teme uhvatio saborski zastupnik SDP –a Franko Vidović koji je dva puta istupio u javnost upozoravajući da je, prema informacijama kojima on raspolaže, upitna zakonitost provedene procedure, a zatražio je javno i očitovanje šibensko – kninskog župana Gorana Pauka koji je i predsjednik TZ Šibensko – kninske županije. Vidović tvrdi da je prvi natječaj bezrazložno poništen jer su svi kandidati ispunjavali uvjete te da u drugom natječaju nisu navedeni isti uvjeti koji su bili u prvom. Navodi isto tako da nije provjereno ispunjavaju li kandidati sve ono što se tražilo, a direktora su birali „na slijepo“ bez da su kandidati priložili program rada pa čak i bez da su sa svakim od njih razgovaral

Iz kategorije: Vijesti