Datum objave: 12. Rujan 2013

Zlarin oborio rekord u broju noćenja i ljetnih događanja

Diana Ferić
Diana Ferić

Čak 29 sportskih, kulturnih i zabavnih manifestacija sadržavalo je ovogodišnje zlarinsko kulturno ljeto, a ako se uzme u obzir da su ih organizirali gotovo isključivo vlastitim snagama onda je ta brojka ima još veći značaj. Na Zlarinu su koncerte održavale i glazbene zvijezde svjetskog glasa poput Edina Karamazova, a organizirali su i zanimljive i jedinstvene događaje poput lova cipalja na teču. „Živjeti na otoku i svakodnevno gledati što bi se sve trebalo napraviti i što bi sve voljeli i trebali imati, a ne možemo to ostvariti preko noći, često ulijeva nepovjerenje i razočaranje u cijeli sustav i nas koji smo dio njega. Ono što je bitno je činjenica da na Zlarinu još uvijek postoje ljudi koji se mukotrpno trude i koji će zajedno promijeniti stvari na bolje. Dokaz tome je upravo stalna suradnja Mjesnog odbora i Turističke zajednice Zlarin s našim sveprisutnim DVD-ovcima, KUD-om Koralj, Udrugama Tatavaka, Zlatni otok, Punta Arta i Maslinari te Yacht Clubom. Sve te organizacije djeluju i kreirane su iz razloga da revitaliziramo i podignemo kvalitetu života na Zlarinu“, kažu u TZ Zlarina.
Ove su godine i oborili prošlogodišnji rekord u broju noćenja kojih je bilo oko 17 posto više nego lani. Povećan je broj gostiju iz Austrije koji su bili najbrojniji,a slijede ih Nijemci, Česti, Norvežani, Šveđani i Britanci a na Zlarinu volje ljetovati i domaći turisti kojih je bilo 33,posto više nego lani.
Zbog dobrih turističkih rezultata Zlarin se lani izborio za svoju samostalnu turističku zajednicu koja je očito opravdala taj statu

Iz kategorije: Vijesti