Datum objave: 12. Rujan 2013

Zastupnik Vidović traži poništenje izbora direktorice TZ Šibensko - kninske županije

Diana Ferić
Diana Ferić

Franko Vidović, saborski zastupnik SDP –a ne odustaje od ukazivanja na, kako on tvrdi, evidentne nezakonitosti u izboru direktora Turističke zajednice Šibensko – kninske županije. Nakon što se o tome očitovao priopćenjem za javnost i pozvao šibensko – kninskog župana Gorana Pauka, koji je po funkciji i predsjednik te turističke zajednice da poštuje zakonitost, ali odgovor nije dobio, danas je o toj temi održao konferenciju za novinare.

Istaknuo je kako nema ništa protiv kandidatkinje koja je izabrana za direktoricu, ali da ne može tolerirati da se ne poštuje zakonska procedura. „Ja sam reagirao ne kao Franko Vidović nego kao saborski zastupnik, a to što mi Župan nije odgovorio pokazuje da on ne poštuje institucije hrvatske države“, istaknuo je Vidović koji traži poništenje i drugog natječaja.

Podsjetio je da je prvi natječaj poništen bez pravne osnove budući da su svi kandidati ispunjavali formalne uvjete natječaja, potom da se u drugom natječaju nisu tražili isti i da je Vijeće glasovalo čak tri puta kako bi jedan od kandidata tajnim glasovanjem dobio potrebnu većinu. Zamjera i što nitko nije provjeravao zadovoljavaju li kandidati jedan od uvjeta, a to je poznavanje rada na računalu, a pogotovu što se nije tražio plan rada, ili barem što se nije nakon što sustigle prijave razgovaralo s kandidatima. "Jasno mi je da HDZ – u plan rada ništa ne znači jer da im je to inače bitno ne bismo bili danas gdje jesmo, ali kako objasniti to da nisu tražili niti razgovor s kandidatima“, kazao je Vidović.

Nije mogao pouzdano odgovoriti je li zakonska obveza Ministarstva turizma da se očituje, ali očekuje da u ovom slučaju reagira. Kako doznajemo, Željana Šikić čiji izbor Vidović osporava u ponedjeljak će preuzeti posao za koji je izabrana.

Iz kategorije: Vijesti