Datum objave: 11. Rujan 2013

Podrška vlasti projektima Zagrebmontaže - pijaca seli u Importane

Diana Ferić
Diana Ferić

Projekt Podsolarsko prioritetan je ulagački projekt Zagreb – Montaže  u Šibeniku, a budući  da on obuhvaća i uređenje  gradske plaže bitan je i Gradu Šibeniku  pa će na tome surađivati, kako je dogovoreno na današnjem sastanku  predsjednika Uprave Zagreb-Montaže d.o.o. Alena Čovića i gradonačelnika Grada Šibenika dr. Željka Burića sa suradnicima koji je održan u Uredu gradonačečnika. 

Budući da je plaža od zajedničkog interesa na navedenoj lokaciji, dogovoreno je da će Zagreb Montaža naručiti projekt obalnog dijela za područje od kanala  kod Solarisa do nasipa u  Podsolarskom, a paralelno će se izrađivati Urbanistički plan uređenja turističke zone. Zagrebmontaža u Podsolarskom namjerava graditi luksuzne vile i  hotelske sadržaje. Gradonačelnik je oformio radni tim za riješavanje svih zadataka vezanih  za  navedeni projekt koji čine: zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijela Mileta, Madlena Roša Dulibić v.d. pročelnica za prostorno planiranje i zaštitu okoliša i Tihomir Paškov v.d. pročelnik za gospodarenje imovinom Grada Šibenika.
Na sastanku  je bilo riječi o daljnjim aktivnostima na pokretanju ostalih  projekata od zajedničkog interesa ZM i Grada, kao što su Draga, trgovačka etaža  u Vukovarskoj i pakiralište u Šarinoj pekari.

Alen Čović je najavio mogućnost privremenog preseljenja gradske  tržnice u drugoj polovici sljedeće godine. Zatražio je da se što prije definira zamjenska lokacija. Grad i ZM su suglasni da bi se tržnica mogla privremeno preseliti  na prostor iznad trgovačke etaže u Vukovarskoj ili unutar same etaže. Gradonačelnik je pozdravio namjeru Zagreb-Montaže d.o.o. da poduzeće Tržnice vrati Gradu kao komunalnu djelatnost.

Zamjenik gradonačelnika  Danijel Mileta  naglasio je kako bi se trebalo pokušati dogovoriti s Hrvatskim željeznicama  i državom oko zemljišta iznad trgovačke etaže i susjednog zemljišta na kojem je rampom regulirano parkiralište za osobne automobile pa bi s ena tom prostoru moglo riješiti pitanje  nove natkrivene gradske tržnice i novog autobusnog kolodvora s parkiralištem. Za pripremu dokumentacije zadužen je Tihomir Paškov, dok će Matija Bumbak v.d. pročelnika za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj pratiti mogućnost da se projekt prijavi na EU fondove.

Na kraju je spomenut i projekt garaže za „Šarinu pekaru“. Alen Čović je najavio da će se uskoro sastati sa  suvlasnikom prostora  Antom  Šarom i da će mu prezentirati projekt uređenja tog prostora.

Kako nam je nedavno izjavio Vlado Čović, vlasnik  Zagreb - Montaže svi ti projekti koji se spominju već nekoliko godina ne stoje zbog financijske krize i  nedostatka novca već isključivo zbog inercije doasadšnje gradske birokracije koja nije izradila potrebne prostorne dokumente. Zbog toga je on prije mjesec dana inicirao sastanak s gradonačelnikom Željkom Burićem koji je predhodio današnjem dogovoru.

Iz kategorije: Vijesti