Datum objave: 10. Rujan 2013

Šibensko - kninska županija u vrhu po povećanju broja turističkih noćenja

Diana Ferić
Diana Ferić

Porast broja dolazaka i broja turističkih noćenja bilježi Šibensko – kninska županija  u prvih osam mjeseci ove godine  kao i samo u kolovozu. U Šibensko-kninskoj županiji ostvareno je, zaključno s krajem kolovoza,  oko 692 000 dolazaka što je 8,2 posto više i oko 4,62  milijuna noćenja što je 7,2 posto više nego u istom razdoblju lani, priopćilo je Ministarstvo turizma. Po povećanom broju noćenja  Šibensko - kninska županija je među prvima u Hrvatskoj. U prvih osam mjeseci, na razini Hrvatske strani su turisti ostvarili poraste od 6 posto u dolascima (9.131.905 dolazaka) i od 3,9 posto u noćenjima.

Turistički promet povećan je u svim primorskim županijama i u Gradu  Zagrebu. U Šibensko-kninskoj županiji u kolovozu je ostvareno 258.671 dolaska  što je 11,6 posto više i 1,9 milijuna  noćenja, što je 6,3 posto više nego u kolovozu prošle godine.

Najmanji porast broja turista, a čak i lagani pad broja noćenja ostvarila je ove godine hrvatska najturističkija regija – Istra.  Broja dolazaka  im je porastao za  0,6 posto i broja noćenja pao za 0,9 posto. Važnije od statistričkih  podataka o fizičkom turističkom prometu su financijski učinci ovogdišnje sezone no ti podatci još nisu izneseni.

Iz kategorije: Vijesti