Datum objave: 09. Rujan 2013

Porezna uprava povukla rješenje o potražiavnju od HNK "Šibenik"

Diana Ferić
Diana Ferić

Porezna uprava u Šibeniku povukla je svoje rješenje o potraživanju od HNK „Šibenik“, HNK „Šubićevac“ i prema HNK Hajduk tako da novac koji Šibenčani moraju dobiti od Hajduka neće otiću u državni proračun nego na račun HNK „Šibenik“. Nakon tog povlačenja nema više opasnosti od pokretanja ovrhe. Novac koji plati Hajduk bit će upotrebljen za tekuće troškove Kluba odnosno podmirenje dugova koji neće biti pretvoreni u dionice. To je  s osmijehm na licu na današnjoj konferenciji za novinare na Šubićevcu priopćio  predsjednik HNK Šibenik i šibensko – kninski župan dodajući kako je riječ u drugoj dobroj vijesti nakon prve, a ta je da Vlada RH prije davdesetak dana korigirala  dugovanje HNK „Šibenik“ prema državi i pridodala mu potraživanja od Hajduka. Pauk je pohvalio Poreznu upravu u Šibeniku zbog brzine i učinkovitosti. Riješenje su povukli i prije nego  što je potisan Ugovor između Grada Šibenika i Ministarstva financija o preuzimanju dugova HNK  Šibenik.

Pauk je napomenuo i kako je razgovarao s velikom većinom igrača koji potražuju novac o HNK "Šibenik" i gotovo svi su pristali na to da dio potraživanja pretvore u dionice u postupku preoblikovanja. Riječ o nešto više od milijun kuna.

U četvratk će se uprava HNK Šibenika sastati s predstavnicima  Hajduka radi pregovrora o  konačnoj sumi koju potražuju i dinamici isplate.

Iz kategorije: Vijesti