Datum objave: 04. Rujan 2013

Pet novih koncesija na pomorskom dobru donosi 20 radnih mjesta

Diana Ferić
Diana Ferić

Ugovore o dodjeli koncesije na pomorskom dobru potpisao je danas šibensko – kninski župan s pet koncesionaraprema odlukama donesenim 25. srpnja 2013. godine na sjednici Županijske skupštine Šibensko-kninske županije

Tri ugovora o koncesiji odnose se na  gospodarsko korištenje sidrišta i to u uvali Tratinska na otoku Žirju, uvali Tratica na otoku Kaknu i uvali Soline u Rogoznici. Ti su ugovori potpisani na 12 godina za ukupno 54 plutače.

Potpisan je i ugovor o koncesiji s Poljoprivrednom zadrugom Pirovčanka iz Pirovca za gospodarsko korištenje opskrbno-poslovnog centra kojis e nalazi na pomorskom dobru  te s Javnom ustanovom zaštićene prirodne vrijednosti Šibensko-kninske županije za posebnu upotrebu pomorskog dobra i to za podmorsku stazu te rampu za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću na plaži Sv. Andrija u Tisnu.

Koncesionirai bi za trajanja ugovora trebali ukupno uplatiti oko 3, 2 milijuna kuna, a zahvaljujući korištenju pomorskog dobra otvorit  će preko 20 novih radna mjesta.
„U protekle četiri godine dodijeljene su 43 koncesije, a u postupku dodjele trenutno je 15 koncesija.“, rekao je župan Pauk  prilikom potpisivanja ugovora.

FOTO: www.sibenskazupanija.hr

 

Iz kategorije: Vijesti