Datum objave: 03. Rujan 2013

Zatupnik Vidović traži od župana Pauka javno očitovanje o izboru direktorice Županijske TZ

Diana Ferić
Diana Ferić

Franko Vidović reagirao je danas, kao saborski zastupnik, priopćenjem za javnost u kojem upozorava da, kako kaže, ima saznanja da se prilikom provedbe Natječaja za izbor direktora Turističke zajednica Šibensko – kninske županije nije poštivala zakonitost te da javni natječaj nije proveo transparentno.

Ističe da raspolaže informacijama da je prvi natječaj, objavljen dana 12.06.2013., poništen bez pravne osnove budući da su formalni uvjeti natječaja bili ispunjeni, te da su sva četiri kandidata zadovoljavala uvjete propisane natječaje, potom da se prilikom drugog natječaja, na sjednici Vijeća 14.kolovoza 2013. nije postupalo po istim kriterijima kao i kod prvog natječaja. „Naime, prvi je natječaj poništen jer ni jedan od kandidata nije dobio potrebnu većinu glasova, dok je u drugom natječaju Vijeće glasovalo čak tri puta kako bi jedan od kandidata tajnim glasovanjem dobio potrebnu većinu“, ističe Vidović. Nadalje navodi da ima saznanje da se prilikom pristupanja testu provjere znanja koje se održalo u Šibenskoj privatnoj gimnaziji kandidate nije tražilo da potvrde svoj identitet; da se nije izvršila provjera poznavanja rada na računalu, iako je u natječaju pod točkom 5. taj uvjet propisan kao jedan od uvjeta koje kandidat mora ispunjavati te da je osoba koja je izabrana za direktoricu ureda

Turističke zajednice Šibensko kninske županije na sjednici Vijeća 14.kolovoza 2010. godine jednoglasno smijenjena s mjesta direktorice TZO Murter Kornati zbog nepravilnosti u radu.

„Ako je navedeno točno, onda smatram da ovaj natječaj za izbor ključne osobe turizma Šibensko kninske županije nije proveden u skladu sa zakonom te da su počinjene kardinalne proceduralne pogreške koje su osnova za poništenje natječaja te raspisivanje novog. Također smatram da bi bilo dobro i korisno da predsjednik vijeća TZ Šibensko kninske županije javno odgovori na moje zahtjeve, jer je dosadašnjim načinom provođenja natječaja i izborom nove direktorice očito nanesena šteta ugledu Hrvatske turističke zajednice kao jednog od ključnih subjekata u građenju turističkog imidža Hrvatske u svijetu, a posebice je nanesena šteta dotičnoj turističkoj zajednici u vrijeme kad bilježi doista dobre rezultate na zadovoljstvo svih“, zaključuje Vidović.

Iz kategorije: Vijesti