Datum objave: 02. Rujan 2013

Počela nova školska godina:Upisan 71 prvašić manje nego lani

Diana Ferić
Diana Ferić

Nova školska godina započela je jutros u svim osnovnim i srednjim školama u Šibensko – kninskoj županiji pa tako i za one koji su prvi put sjeli u školske klupe. U prve razrede osnovnih škola na u Gradu Šibeniku  ove godine upisano je  356 prvašića, sedadesettroje manje nego lani. Najveći pad u broju upisanih prvaiša  dogodio se  u Osnovnoj školi Fausta Vrančića u koju se upisao čak 21 učenik prvih razreda manje nego prošle godine.

U povodu početka školske godine  gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić i zamjenici gradonačelnika Nikica Penđer i Danijel Mileta  obišli su Područnu školu Ražine, te OŠ Vrpolje, gdje su ih, uz učenike i roditelje, dočekali ravnatelji Davor Relja i Marija Konjevoda s nastavnicima.

Želeći im mnogo uspjeha u novoj školskoj godini, gradonačelnik je posebno pozdravio prvašiće kojih je u OŠ Ražine svega osam, dok ih je u OŠ Vrpolje ove godine 20. Malim Ražincima, kao njihov sumještanin ali i bivši učenik te škole, puno uspjeha u novom razdoblju života poželio je dogradonačelnik Penđer.

U razgovoru s ravnateljima gradonačelnik je najavio gradnju novih škola: „Dokumentacija za novu ražinsku i vrpoljačku školu je dovršena i upućena u nadležno ministarstvo kako bismo ušli u krug jedinica lokalne samouprave u kojima će se škole graditi po modelu  javno-privatnog partnerstva.  Što se tiče broja prvašića moram izraziti svoju zabrinutost, ali kako vidimo riječ je o problemu na nacionalnoj razini. Niz je tu čimbenika, odnosno radi se o spletu gospodarsko-socijalnih problema. Raduje me ipak što Osnovna škola Vrpolje bilježi rast broja učenika, među kojima ima i tzv. „domaćih povratnika“, odnosno roditelja koji su se iz velikih središta  vratili u svoj rodni kraj.“, kazao je gradonačelnik.

Iz kategorije: Vijesti