Datum objave: 02. Rujan 2013

Završnica suđenja Draženu Slavici za kornatsku tragediju

Diana Ferić
Diana Ferić

 

 

 

Suđenje šibenskom vatrogasnom zapovjedniku Draženu Slavici ušlo je u završnicu. Tužitelj je danas iznio završne riječi i poručio da je Slavica kriv jer je znao da maloljetnici idu na gašenje požara s lošom opremom, prenosimo s portala eZadar.

Tužitelj Zvonko Ivić u završnoj je riječi na suđenju Draženu Slavici rekao da je neosporno utvrđeno kako je bivši županijski vatrogasni zapovjednik počinio kazneno djelo koje mu se stavlja na teret. "Slavica je znao da na intervenciju idu maloljetnici koji nisu prošli obuku i koji su bili loše opremljeni", rekao je tužitelj.
Rekao je i da je Slavica odgovoran za smrt oca i sina Ivice i Ante Crvelina budući da je otac tražio da ne idu zajedno na intervenciju, što je Slavica odbio, a obojica su naposlijetku poginula. Tužitelj je rekao i da je Slavica provodio teror, vatrogasce je, kaže, stalno podcjenjivao i nazivao ih 'blagom', aludirajući na stado ovaca.
U idućih nekoliko dana svoje bi završne riječi trebali održati i odvjetnik obitelji stradalih vatrogasaca te odvjetnik bivšeg šibenskog vatrogasnog zapovjednika.
Na suđenju koje je počelo 23. studenog 2010. u šezdeset održanih rasprava ispitano je 165 svjedoka i vještaka raznih struka.

 

OBJAVLJENO RANIJE:Završne  riječima iznijet će danas, u nastavku suđenja Dražnu Slavici optuženom za kornatsku tragediju, zamjenik županijskog državnog odvjetnika iz Šibenika Zvonko Ivića te zastupnik obitelji stradalih vatrogasaca i odvjetnik Dražena Slavice. Izricanje presude očekuje se u vrlo kratkom roku. Suđenje time, nakon više od 3 godine, ulazi u  završnicu.

"Niti u  jednom trenutku svojim postupcima nisam doprinio stradavanju svojih kolega, a neki od njih su bili i moji bliski prijatelji", rekao je Dražen Slavica tijekom iznošenja obrane u slučaju tragične pogibije 12 vatrogasaca na Kornatu.

Tijekom suđenja  održano je 60 ročišta, ispitano 165 svjedoka i vještaka te je  ispisano više od 500 stranica zapisnika.

 

Iz kategorije: Vijesti