Datum objave: 29. Kolovoz 2013

Gradonačelnik Burić otvara prvi šibenski FALIŠ

Diana Ferić
Diana Ferić

Prvi festival alternative i ljevice koji će od 4. do 7. rujna biti održan u Šibenik otvorit će šibenski gradonačelnik dr Željko Burić koji je prihvati poziv organizatora. To je danas potvrdio na sastanku  s direktorom Festivala alternative i ljevice Šibenik, piscem i novinarom Emirom Imamovićem Pirkeom.

Imamović  je gradonačelnika Burića informirao o sadržaju Festivala i aktivnostima oko njegove pripreme te predstavio najznačajnije goste. Gradonačelnik Burić je dao podršku poketanju ovoga Festivala, te istakao kako se radi o događaju koji u startu prelazi i lokalne i regionalne granice, ali i svjedoči demokratsko i ozračje tolerancije u Šibeniku kao otvorenom gradu, priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

Festival će se održavati na tri lokacije u staroj gradskoj jezgri: Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“, na Maloj loži, te u cafeu Domald. Na njemu će sudjelovati poznati folozofi iz regije, a najpoznatiji i najintrigantniji  gost svakako je Tariq Ali jedan od najpoznatijih svjetskih lijevih filozofa i pisaca  Pakistanac koji živi u Velikoj Britaniji.

Iz kategorije: Vijesti