Datum objave: 29. Kolovoz 2013

Ne propustite "Noć šišmiša" u Skradinu u organizaciji NP "Krka"

Diana Ferić
Diana Ferić

Noć šišmiša, atraktivni edukativni hepening za djecu, ali i odrasle, cilj kojeg je upozoriti na potrebu zaštite te ugrožene životinjske vrste i ove godine organizira Javna ustanova Nacionalnbi park Krka i to na skradinskoj rivi, u subotu, 31. kolvoza u 20 sati.

Od 20.00 do 22.00 sata djeci će se kroz razgovor, predavanja, likovne radionice i interaktivne igre prezentirati kako šišmiš živi, što jede, zašto se ne može zapetljati u kosu, a djeca će  moći sudjelovati i u „šišmiš olimpijadi“ te u potrazi za šišmišima pomoću „bat-detektora“.Teatar OZ iz Lovrana izvest će predstavu „Drvo ima srce“, eko bajku o životu jednog dječaka i jednog stabla.

Noć šišmiša izvrstan je podsjetnik na činjenicu koliko su šišmiši važni za zdrav okoliš i zašto je potrebno sačuvati tu vrstu od izumiranja, ističu u JU „NP Krka“.

Pod okriljem Eurobats sporazuma Noć šišmiša se obilježavaposljednji vikend u kolovozu. Protekle dvije godine su podpokroviteljstvom  UN- ovog  Programa za okoliš UNEP i Konvencije o migratornim vrstama bile proglašene godinama šišmiša. Noć šišmiša nema samo europski karakter  već  se ove godine obilježava kao 17. Međunarodna noć šišmiša.

 

Iz kategorije: Vijesti