Datum objave: 25. Kolovoz 2013

Festival Šansone:Cambi dvostruki pobjednik,Viljac i Irci oduševili na partiju

Diana Ferić
Diana Ferić

Klapa Cambi s pjesmom „ Oprosti mi jube“ dvostruki je pobjednik ovogdišnjeg Festivala dalmatinske šansone koji završen sinoć. Osvojili su prvu nagradu i žirija i publike. Dvije nagrade odnijela je i šibenska grupa 022  za  repersku pjesmu „Za tebe pivam šanosnu“ i to  drugu nagradu publike i nagradu  za najbolje kantautorskog djela.

Uz 25 novih skladbi koje su sinoć izvedene, a bilo ih je različitih – od klasične šanosne do repa, ovogodišnji  Festival ostat će zapamćen i po odličnim nastupima inozemnih pjevača, atraktivne  Poljakinje Terese Werner i Slovenke Nuške Drašček,  potentnim glasovima poput operne pjevačice  Vlatke Burić, ali možda najviše po odličnoj svirci irskog rockerskog dvojca Liam O Maonlai&Peter o Toole i to ne samo prve večeri na festivalskoj pozornici nego i sinoć na partiju u Dalmatinskom selu u Solarisu. Spontano  su i samoinicijativno izveli nekoliko poznatih svjetskih hitova uz vokal iznenađenja – Branka Viljca, direktora Festivala dalmatinskih šansone koji je jednako kao i Irci oduševi  i rasplesao prisutn i tako na najljepši i najopušteniji način zaključio ovogdišnji festival. Publici u uživanju u toj iznimnom nastupu nije smetala niti kiša.

Publiku, pak, na Ljetnoj pozornici, u stanci, dok su se čekali rezultati glasovanja i proglašenje pobjednika, svojom je vedrom  glazbom rasplesala skupina „Mjesni odbor“ iz Šolte koja je i nastupila na Večeri novih skladbi.

Prva nagrada žirija i prva nagrada publike: Klapa Cambi-Kastela-"Oprosti mi Jube"
Druga nagrada Žirija: Đani Stipaničev "Čovik s duŠom maestrala"
Druga nagrada publike: Grupa 022 "Za tebe pivam šansonu"
Treća nagrada zirija: Giuliano "Da sam pisma"
Treća nagrada publike: Klapa Brodarica "Kondicija" klapa Brodarica
Najbolji aranžman: Silvijo Pasarić "Pusti zmaja da leti", pjeva Mario Huljev, debitant Najbolja interpretacija: Klapa Iskon"To je ljubav" klapa Iskon Najbolji tekst: Siniša Jakelić "Vrh", grupa Libar
Najbolji debitant: Mario Huljev
Najizvodjenija šansona po želji slusštelja Radio Dalmacije: klapa Brodarica "Kondocija" Najizvodjenija šansona s Festivala dalmatinske šansone Šibenika 2012: Neno Belan "Ulicama grada"
Najbolje kantautorsko djelo: Grupa 022 „za tebe pivam šansonu“
 

Iz kategorije: Vijesti