Datum objave: 23. Kolovoz 2013

Festival šansone:"Ta tvoja barka mala" na poljskom razgalila publiku

Diana Ferić
Diana Ferić

Dubkom puno gledalište na jednom od najljepših europskih trgova, na trgu između šibenske katedraleni Gradske vijećnice  i  kvalitetna, ovog puta, internacionalna glazba  iz protekih desetjeća, s Eurosonga i hrvatskih festivala obilježila je prvu večer Festivala dalmatinske šansone u Šibeniku koja je nosila naslov „Tribut to EU“.

 Reakcije publike pokazale su da je ta inovacija, koju je ove godine uveo festivalski dvojac Viljac - Šarac, ispunila očekivanja. Hit večeri  bila je pjesma "Ta tvoja barka mala" koju je na poljskom otpjevala Teresa Werner. Publika je posebno  iščekivala nastup irskih rockera Liam O’Maonlai & Peter O’ Toole koji su ih oduševili, a vrhunac je bila zadnja pjesma sinoćnje večeri  "Amigos para siempre" koju su izveli Nera Gojanović i Đani Stipaničev potvrdivši svu raskošnost svojih glasova. Ne samo zbog burnog i dugotrajnog pljeska nego i zbog tehničkih problema morali su je dva puta otpjevati. Naime, Đaniju je, dok je pjevao, u zanosu, ispao iz ruku mikrofon pa je u TV snimci bilo tehnički problema zbog kojih su morali nastup reprizirati što publici nije bilo mrsko.

Šibenska publika uobičajeno dobro primila je i nastupe  doajena Festivala - Đanija Maršana, Đanija Stipaničeva, Nene Belana i Helene Bastić jednako kao i novija   festivalska imena poput Slovenke Nuške Drašček, Krešimira Perovića, Davora  Pekote, Maxa Lozića, opernih pjevača Saše  Jakelića i  Vlatke Burić te rane Brajkovića.

Večeras, na Večeri novih skladbi, bit će izvedeno 25 pjesama, a među izvođačima su neka zvučna  poput Gorana  Karana, Giuliana, Đanija Stipaničeva  i Deana Dvornika, ali i debitanti.

Iz kategorije: Vijesti