Datum objave: 23. Kolovoz 2013

Šibenčani se nakon usavršavanja u Portugalu ipak vraćaju kući

Diana Ferić
Diana Ferić

Mlada Šibenčanka Ana Stošić, magistrica struke znanosti o okolišu vratila se u Šibenik unatoč ponudi da ostane u Portugalu gdje provela proteklih  šest mjeseci na profesionalnom i jezičnom usavršavanju,  kao vježbenik na Sveučilištu u Ponta Delgadi na Azorima (Portugal).  U Portugalu je boravila u okviru programa međunarodne razmjene mladih „Eurodyssee“. U Šibenik se vratila s izvrsnim pismom preporuke te pripremljenim novim istraživačkim projektom. Danas ju je tim povodom  primio  šibensko – kninski župan Goran Pauk.

Šibensko-kninska županija se u travnju 2012. godine uključila u program „ Eurodyssee“. Riječ je o  međunarodnom programu razmjene mladih između regija članica Skupštine europskih regija (Assembly of European Regions - AER).  Svrha Eurodyssée programa je omogućiti mladim ljudima, u dobi od 18 do 32 godin, da obavljanjem prakse u tvrtkama ili institucijama iz različitih područja te da steknu profesionalno iskustvo i nauče jezik zemlje domaćina. Ciljevi programa su stvaranje svijesti o Europi građana, povezivanje regija i poticanje tvrtki te institucija da nalaze radna mjesta na kojima mladi mogu obaviti vježbenički staž i steći radno iskustvo.

U prosincu 2012. godine Šibensko-kninska županija postala je aktivni sudionik programa „Eurodyssee“, primivši Pilar Gomis iz Španjolske na tromjesečno stručno usavršavanje. U siječnju 2013. godine, regija Azori odabrala je Anu Stošić, a u srpnju Vicu Krnčevića za šestomjesečno profesionalno i jezično usavršavanje u Ponta Delgadi na Azorima (Portugal). Vice Krnčević bi svoje usavršavanje trebao završiti u prosincu ove godine.

Iz kategorije: Vijesti