Datum objave: 21. Kolovoz 2013

175.godišnjica rođenja oca modernog Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić

U povodu 175. godišnjice rođenja Ante Šupuka, prvog Hrvata gradonačelnika,oca modernog Šibenika, vizionara i pionira modernih tehnologija gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika Ivica Poljičak položili su vijenac na njegov grob.                                                                                                              

Gradonačelnik Burić, kao nasljednik Ante Šupuka na toj funkciji i dugogodišnji ravnatelj bolnice koju je Šupuk izgradio podsjeto je da je vrijeme Ante Šupuka bilo je prijelomno za razvoj Šibenika.

"Ante Šupuk je transformirao Šibenik iz težačkog u modernom gradu. Usporedio bih taj  Šupukov prijelomni trenutak s aktualnim šibenskim trenutkom; mislim da mi imamo povijesnu priliku našom vizijom i konkretnim projektima Šibeniku dati nove vrijednosti, učiniti ga snažnijim a time i boljim mjestom za život naših sugrađana.“, kazao je dr. Željko Burić. 
Predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika Ivica Poljičak iznio je jezgroviti prikaz poduzetničkog i političkog rada Ante Šupuka te kazao je kako je on i danas simbol sinergije Šibenika i šibenskih interesa koji nakon gotovo 100 godina predstavljaju model uspješnog vođenja grada.  

U ime obitelji Šupuk današnjoj su komemoraciji bili prisutni Klaudio i Dražen Šupuk koji se zahvalio Gradu Šibeniku što nije zaboravio na njihovog slavnog pretka.

„S ponosom nosimo ovo prezime i ponosimo se činjenicom da smo nasljednici velikog Ante Šupuka; nadamo se da će institucije Grada Šibenika trajno obilježavati sjećanje na njega“, kazao je Dražen Šupuk.

Iz kategorije: Vijesti