Datum objave: 16. Kolovoz 2013

Tri prometne nesreće s teže ozlijeđenim osobama

Diana Ferić
Diana Ferić

U Bilicama, jučer oko 4.35 sati, kada je 32-godišnjak iz Šibenika pri upravljanju mopedom Piaggio, šibenskih registracijskih oznaka, prešao na lijevu stranu kolnika došlo je do sudara s osobnim automobilom Ford Mondeo, šibenskih registracijskih oznaka, čija snaga prelazi 80 KW, kojim je pod utjecajem alkohola upravljao 18-godišnjak iz Šibenika. U ovoj prometnoj nesreći teže su ozlijeđeni 32-godišnji vozač mopeda i 29-godišnji putnik na mopedu. Obojica ozlijeđenih su zadržani na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.
Protiv 32.godišnjeg vozača će biti podnijeta kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, a protiv 18-godišnjeg vozača automobila slijedi Obvezni prekršajni nalog.

Također u Bilicama, na lokalnoj cesti 65040, jučer oko 5 sati 46-godišnji vozač iz Šibenika, pod utjecajem alkohola upravljao je motociklom Yamaha, šibenskih registracijskih oznaka, kojemu je istekla prometna dozvola te se dolaskom do raskrižja s nerazvrstanom cestom za naselje Bure, nije kretao obilježenom prometnom trakom uslijed čega je motociklom prešao na suprotnu traku i sletio izvan kolnika, gdje je udario u kameni suhozid. U ovoj prometnoj nesreći teže je ozlijeđen 46-godišnji vozač, koji je zadržan na liječenju u Općoj bolnici Šibenik. Protiv vozača će biti podnijet Optužni prijedlog zbog prekršaja iz zakona o sigurnosti prometa na cestama, a o utvrđenom očevidom će biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku.

U Murteru je jučer ozlijeđeno dijete talijanske nacionalnosti kada je, ne držeći se desne strane kolnika, na svom biciklu izletjelo izvan kolnika na kamenu površinu ispod razine kolnika za 3.60 metara.
Ozlijeđeno dijete je zadržano na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik, a o ovoj prometnoj nesreći će biti izviješteno nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku.       

Iz kategorije: Vijesti