Datum objave: 14. Kolovoz 2013

Ni nakon trećeg pokušaja šibensko Veleučilište ne dobiva dekana?

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon trećeg natječaja, kojem je rok za prijave istekao, izgleda da šibensko Veleučilište neće dobiti dekana. Tako bi ustanova od 1. listopada trebala dobiti vršitelja dužnosti dekana. Na treći natječaj koji je bio raspisan javili su se svi dosadašnji kandidati; Ivica Poljičak i Željko Mikulić - aktualni prodekani, zatim predavači Frane Urem, te Zdravko i Branko Peran uz samo jednog novog kandidata iz Rijeke čije ime još nije poznato. Neslužbeno se govori da će i ovaj put iz igre biti “diskvalificiran” Zdravko Peran, jer, kako tvrde, nema valjan izbor u zvanje. Preostala četvorka u prva dva natječajna kruga nije dobila potporu Upravnog vijeća, pa je nelogično očekivati da bi sada moglo biti drugačije, piše Slobodna Dalmacija.

Prof. Ivica Poljičak, kojega je u oba natječaja za dekana uvjerljivo biralo Stručno vijeće Veleučilišta, dakle, zaposlenici ustanove, neslužbeno se smatra najkompetentnijim kandidatom. Međutim, protiv njega radi negativno intonirano izvješće Upravnog vijeća u kojemu se, temeljem nalaza provedenog upravnog nadzora resornog ministarstva, konstatiraju brojne nepravilnosti u radu vodstva ustanove. Kao prodekan za poslovanje Veleučilišta, smatra se suodgovornim za utvrđene nepravilnosti (kao i Mikulić), što objektivno blokira njegov izbor, a ne, kako se iz nekih krugova ističe, stranačka (HDZ) “nekompatibilnost”.  Kako bilo, u kuloarima se prepričava da je Poljičak dobio i “prijateljsku sugestiju” iz županijskog vrha stranke da se ne kandidira treći put jer je jasno da nema podršku Upravnog vijeća, a navodno mu je rečeno i da će stranka poduprijeti Branka Perana, bivšeg načelnika Policijske uprave šibensko-kninske i svojedobnog ravnatelja Uprave za zatvorski sustav, inače dugogodišnjeg predavača Veleučilišta.

Oni upućeni u previranja oko izbora dekana šibenskog Veleučilišta,  vjeruju da će epilog trećeg natječaja biti isti kao i u prethodna dva. Dakle, neizbor i imenovanje v.d. dekana od 1. listopada. A tko će biti vršitelj dužnosti teško je nagađati.

Iz kategorije: Vijesti