Datum objave: 14. Kolovoz 2013

Zabilježeno više slučajeva krađa, dva maloljetnika uhvaćena u pokušaju

Diana Ferić
Diana Ferić

Završeno je kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom osumnjičenim za razbojništvo u pokušaju na štetu tvrtke 55-godišnjaka iz Knina.
Utvrđeno je da je osumnjičeni maloljetnik 5. srpnja prošle godine u Šibeniku u Ulici kralja Tomislava, nakon što je maskiran ušao u prostorije tvrtke, uz ozbiljnu prijetnju nožem od oštećenog tražio novac, a nakon što je oštećeni pružio otpor osumnjičeni maloljetnik je pobjegao.
Osumnjičeni je zaradio kaznenu prijavu te je doveden u policijsku postaju. 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem u Policijskoj postaji Knin maloljetnik s tog područja je osumnjičen za pokušaj teške krađe na štetu tvrtke iz Trogira.
Osumnjičeni maloljetnik je u vremenu od 10.-12. kolovoza u Kninu u Tuđmanovoj ulici provalio u skladište oštećene tvrtke iz kojeg ništa nije otuđio.
Prema maloljetniku će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku.

Proteklog dana na Šibenskom području prijavljene su još tri krađe, od kojih jedna u pokušaju i četiri krađe.
Najviše slučajeva zabilježeno je u Vodicama gdje je nepoznati počinitelj provalio u parkirani osobni automobil 42-godišnje mađarske državljanke i otuđio tehničku robu vrijednu oko nekoliko tisuća kuna. Nadalje, drugi nepoznati počinitelj provalio je u hotelsku sobu i 71-godišnjaku iz Varaždina otuđio novac.  Također nepoznati počinitelji iz apartmana u Vodicama 24-godišnjem zaposleniku iz Zagreba otuđio mobitel vrijednog nekoliko tisuća kuna, a u tom mjestu na hotelskoj plaži je nepoznati počinitelj 54-godišnjoj švicarskoj državljanki i 26-godišnjakinji iz Bregane otuđio po torbu s novcem i osobnim stvarima.

U Šibeniku je nepoznati počinitelj pokušao provaliti u kuću 54-godišnjakinje, gdje je nastala mala šteta. Još jedna krađa u Šibeniku dogodila se kada je nepoznati počinitelj iz kruga mjesne tvrtke iznio i za otuđenje pripremio nekoliko stotina kilograma metalnog otpada vrijednog nekoliko tisuća.
U Tribunju je nepoznati počinitelj iz kruga tamošnje marine 57-godišnjem njemačkom državljaninu otuđio bicikle vrijedne oko nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatih će počinitelja biti podnijete kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu, a policija postupa u cilju otkrivanja počinitelja i pronalaska otuđenih predmeta.

Iz kategorije: Vijesti