Datum objave: 14. Kolovoz 2013

Danas novi pokušaj izbora direktora Turističke zajednice Županije

Diana Ferić
Diana Ferić

Turističko vijeće  Turističke zajednice Šibensko - kninske županije sastat će se večeras u 19 sati kako bi, nakon ponovljenog natječaja, odlučilo tko će biti novi direktor te turističke zajednice jer  dosadašnji direktor  Šime Vlašić odlazi u mirovinu.

Na drugi, ponovljeni natječaj, pristiglo je čak 11 molbi, za razliku od prvog kada su se javila samo četiri kandidata. To su  Ksenija Grubišić, Željana Šikić, Marija Kovilić, Šime Ježina,Tatjana Bračanov, Anamarija Karabatić, Anita Brkić te svih četvero kandidata koji su bili u utrci i u prvom pokušaju izbora direktora - Josip Brnadić, Goran Bulat, Nikola Krasić i Senka Matić. Izgledno je da će najveći broj glasova dobiti onaj kandidat koji podrži vladajući HDZ -a, ali navodno  ni unutar te stranke nema jedinstvenog stava. No, kao kandidat s najviše šanse spominje se Goran Bulat, nekadašnji direktor TZ Grada Šibenika., ali s obzirom da oko toga nema ni stranačkog konsenzusa moguće je da bude izabran i netko drugi.

Riječ je, u svakom slučaju, o važnoj i odgovornoj funkciji  za koju je itekako važno  poznavanje turističke djelatnosti i ponude Šibensko - kninske županije, ali i kreativnost i dobro poznavanje turističkog menadžmenta.

Podsjećamo da je šibensko - kninski župan Goran Pauk na posljednjoj sjednici Županijske skupštine najavio kako  će u ovom pokušaju direktor TZ mora biti izabran, ma koliko trajala sjednica Turističkog vijeća pa ne preostaje ništa nego čekati kada će se pojaviti "bijeli dim" kako to biva kod izbora pape.

Iz kategorije: Vijesti