Datum objave: 13. Kolovoz 2013

Unatoč problem s koncesijom ŠRD Puna rata organizira Big game fishing

Diana Ferić
Diana Ferić

Big game fishing natjecanje u Jezerima bit će održano i ove godine unatoč problemu  sa zabranom korištenja luke za sportski ribolov koju je organizatoru tog natjecanja, SRD Puna Rata, izrekla Lučka uprava zbog nezakonitosti u korištenju koncesije, prioćili su danas iz tog kluba.

“BGF ne ovisi o koncesiji već o natjecateljima koji sudjeluju. Samo njima zahvaljujemo šta smo po ovom natjecanju postali prepoznatljivi u cijeloj EU i šire i što godinama promoviramo Jezera i Hrvatsku“, ističu u "Puna Rati".BGF će se održati od 22. do 28. rujna, a većina priprema je već obavljena, tvrde organizatori.

ŠRD Punta Rata uputilo je prigovor na Rješenje o zabrani  korištenja koncesije, a uputili su i žalbu Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture.

„Takva drastična mjera do sada nije zabilježena u Hrvatskoj. Napominjemo da nas nitko iz lokalne samouprave koja je uočila nepravilnosti nije upozorio niti pozvao na razgovor. Čak ni predstavnici Mjesnog odbora Jezera nisu bili spremni razgovarati s vodstvom ŠRD-a, da vidimo u čemu je problem,te pokušamo iznaći nekavo zajedničko rješenje. Tvrdili su da su mještani Jezera nezadovoljni koncesionarom no nije nam jasno zašto budući da nitko od Jezerana nije plaćao vez u luci“, objašnjavaju u ŠRD- u Punta Rata.

Iz kategorije: Vijesti