Datum objave: 13. Kolovoz 2013

Više ozlijeđenih u tri prometne nesreće tijekom posljednja 24 sata

Diana Ferić
Diana Ferić

Proteklog dana na Šibenskom području su se dogodile tri prometne nesreće s teže ozlijeđenim osobama.
U mjestu Zečevo na državnoj cesti D-8, oko 9.40, sati mađarski državljanin upravljajući osobnim automobilom Opel Astra, mađarskih registracijskih oznaka, neposredno pred raskrižjem tijekom polukružnog skretanja naletio je na teretni automobil Chevrolet, stranih registracijskih oznaka kojim je upravljao 62-godišnjak iz Rogoznice. U ovoj prometnoj nesreći teže je ozlijeđen mađarski državljanin, kao putnik u osobnom automobilu Opel Astra, dok je vozač tog vozila lakše ozlijeđen.
Protiv 22-godišnjeg vozača Opel Astre će biti podnijeta kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

U Šibeniku oko 10.25 sati u Ulici Velimira Škorpika na odvojku ceste za trgovački centar 63-godišnji vozač mopeda iz Promine pri upravljanju motociklom, šibenskih registracija zbog neprilagođene brzine pri kočenju pred raskrižjem s mopedom pao  je na kolnik i teže se ozlijedio. O ovoj prometnoj nesreće će biti izviješćeno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku.

Na državnoj cesti D-8 u mjestu Žaborić, oko 13 sati, 40-godišnji slovenski državljanin upravljajući osobnim automobilom Opel Astra slovenskih registracija, zbog ne držanja potrebnog razmaka dok se kreće iza drugog vozila, u izbjegavanju direktnog naleta na vozilo ispred sebe udario je u zaustavljeni osobni automobil Opel Meriva, kojim je upravljao 26-godišnji talijanski državljanin, a potom u osobni automobil Seat, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 18-godišnji kandidat autoškole uz instruktora vožnje. Ovom prilikom teže je ozlijeđena 43-godišnja slovenska državljanka, kao putnica osobnog automobila Opel Astra, dok su vozač i dvoje putnika tog vozila lakše ozlijeđeni. Lakše ozlijede zadobili su  i kandidat za vozača i instruktor vožnje.
Protiv 40-godišnjeg vozača će biti podnijeta kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Iz kategorije: Vijesti