Datum objave: 12. Kolovoz 2013

Uspješna suradnja Terranea i grada Šibenika se nastavlja

Diana Ferić
Diana Ferić

 Nema govora o tomu da će Terraneo festival  preseliti iz Šibenika na neku drugu lokaciju o čemu neki spekuliraju, potvrdili su na današnjoj konferenciji za novinare predstavnici Terranea i čelni ljudi Grada Šibenika. Na  pressici je rezimiran ovogodišnji  Festival, a najavljena je i još sadržanija suradnja u 2014. godini.

„Šibenik živi novi život otkad je započeo Terraneo. Taj će festival dalje imati punu podršku grada bez uvjetovanja. Možemo reći da su Terraneo i Grad Šibenik ostali partneri", kazao je gradonačelnik i najavio je još aktivnije uključivanje grada. Uz njega i glasnogovornika Terranea Luku Pavića na konferenciji su sudjelovali i zamjenici gradonačelnika Danijel Mileta i Nikica Penđer  te predstavnik Terranea  i event manager festivala Hrvoje Jelković i direktor Terranea Boris Kovaček.

Glasnovogornik Terranea Luka Pavić također je izrazio zadovoljstvo uspješnom suradnjom s gradom Šibenikom. „To što danas zjaedno sjedimo ovdje dokaz je da nam dobro ide", istaknuo je. Osvrnuo se na ovogodišnji Terraneo koji je prvi puta imao rasprodanu večer što se dogodilo prvog dana Terranea, a to je ujedno bio i najposjećeniji Terraneo s otprilike 40 000 posjetitelja u tri dana. Izrazio je i zadovoljstvo novim sistemom plaćanja i novom lokacijom na Minarskoj čime je Šibenik dobio još jednu gradsku plažu, a posjetitelji Festivala atraktivno mjesto za okupljanje, druženje i uživanje u moru i suncu. „Cilj nam je za sljedeći Terraneo produžiti aktivnosti na plaži na mjesec dan“, rekao je Pavić. Na pitanje novinara o Terranaeu kao eko festivalu, Pavić je odgovorio da Terraneo nema „eko“ u samom svom nazivu i zato on nije eko festival u punom smislu, ali ima eko segment i teži se tome da bude ekološki osviješten.

Granonačelnik je najavio kako Terraneo ostaje na istoj lokaciji jer je dolaskom Terranea lokacija Bribirskih knezova uljepšana kao i lokacija na Minerskoj.
Pripreme za Terraneo 2014., prema riječima organizatora konkretno  počinju u rujnu iako  se na njima već radi.

Iz kategorije: Vijesti