Datum objave: 10. Kolovoz 2013

Gradski parking ide na ruku turistima, ali više nema izbjegavanja plaćanja kazni

Diana Ferić
Diana Ferić

Tvrtka Gradski  parking, koja upravlja parkiralištima u Šibeniku, pokazala se i ove turističke sezone pravim domaćinom kada je riječ informiranju turista o raspololoživom parkirališnom prostoru, a otvorili su i dva sezonska parkirališta, u Solarisu i na prostoru TEF –a. No riješili su  pitanje naplate kazne za parkiranje neodgovornim turistima koje kazna sada sustiže u mjestima gdje inače žive i ne mogu više izbjeći njezino plaćanje.

Gradski parking je u dva navrata, u srpnju i kolovozu, podijelio po svim frekventnim mjestima na koje zalaze turisti letak s detaljnim informacijama o svim parkiralištima u gradi i kako do njih doći kao i o cijenama i načinu plaćanja parkirne karte  kako bi turistima bili na usluzi i olakšali im snalaženje u Šibeniku. Zbog toga se turisti, koji  izbjegnu platiti parkirnu kartu i zarade kaznu, ne mogu žaliti ili  opravdavati da nisu znali gdje mogu naći parking ili kako ga mogu platiti pa da zato nisu platili parkirnu kartu.

Naime, Gradski parking je angažirao jednu odvjetničku kancelariju iz Istre koja od njih otkupi sve kazne koje zbog nepropisnog parkiranja dobiju  turisti, a ne plate ih za boravka u Šibeniku. Gradski parking tako dobije odmah novac  i ne mora se više time baviti, a odvjetnici taj novac, zajedno s cijenom svojih usluga, potražuju i naplaćuju  od turista.

Po riječima Lovorke Bujas, direktorice Gradskog parkinga taj je odvjetnički ured voljan na taj način riješavati  kazne koje dobiju Šibenčani, ali to nisu prihvatili jer bi time domaći građani koji dobiju kaznu i ne plate ju morali  snositi i troškove postupka što sada nije slučaj. „Nama bi to bilo lakše i  jednostavnije jer bi smo odmah dobili novac koji potražujemo. No ipak ne želimo dodatno optrećivati naše sugrađane. Sada postupak prisline naplate vodi naša pravna služba i mi te troškove koje imamo ne naplaćujemo, a u slučaju da to predamo odvjetničkom uredu građani bi moraliplatiti i njihove usluge“, objašnjava Lovorka Bujas taj socijalni momenat o kojem očito  vode računa kada je riječ o domaćem stanovništvu. 

Iz kategorije: Vijesti