Datum objave: 09. Kolovoz 2013

ŽDO osumnjičilo napadača da je želio usmrtiti trgovkinju Konzumovog dućana

Diana Ferić
Diana Ferić

Dvadestdvogodišnjem napadaču na prodavačicu u Konzumovom dućanu u Ulici Stjepana  Radića  u Šibeniku, nasuprot sportske dvorane, zamjenik Županijskog državnog odvjetnika odredio je pritvor od mjesec dana, kako je danas priopćeno, a osumnjičen je da je u dućan upao kako bi usmrtio trgovkinju i domogao se novca iz registar kase.

„Zamjenik u Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku je ispitao hrvatskog državljanina (1991.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo protiv života i tijela pokušajem teškog ubojstva iz čl. 111. st. 1. toč. 4. Kaznenog zakona u svezi čl. 34. st. 1. KZ-a. (9. 8. 2013.) .Postoji osnova sumnje da 22-godišnji osumnjičenik oko 16,30 sati 7. kolovoza 2013. naoružan nožem ušao u prodavaonicu u Ulici Stjepana Radića u Šibeniku s ciljem da usmrti zaposlenicu (1961.) prodavaonice i da se domogne novca. Postoji osnova sumnje da je odmah po ulasku zatražio od zaposlenice šteku cigareta, a zatim i novac istodobno ju ubovši nožem u predjelu vrata, a kada ga je ona odgurnula s ciljem da se obrani od napada nožem, nekoliko ju je puta ubo i dalje tražeći novac i cigarete. Teško i po život ozlijeđena zaposlenica je uspjela pobjeći s mjesta događaja, a osumnjičenik ,u nakani da dođe do novaca iregistar kasu pokušao otvriti,  no kako nije uspio pobjegao je s mjesta događaja.
Nakon ispitivanja osumnjičenika, Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo i zbog posebno teških okolnosti počinjenog kaznenog djela za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora iz čl. 123. st. 1. toč. 3 i 4 ZKP-a, što je sudac istrage prihvatio i rješenjem odredio istražni zatvor“, prioćilo je Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku.

Iz kategorije: Vijesti