Datum objave: 09. Kolovoz 2013

Hladni tuševi i prejako sunce ne mogu pokvariti užitak kampiranja na Terraneu

Diana Ferić
Diana Ferić

Za sve koji žele iskusiti potpuni doživljaj Terraneo festivala i ove godine u sklopu festivala otvoren je kamp sa 3500 mjesta. Kamperima je na raspolaganju upotreba sanitarnog čvora i tuševa, info pult, punktovi za vezanje bicikala, ugostiteljski objekt s hranom i pićem, chill out zona u prirodnoj kamenoj špilji, te 24-satno osiguranje. Gosti kampa imaju mogućnosti punjenja mobitela te korištenje garderobe.

Koliko je idilično u kampu pitali smo kamperice Stanku i Martinu iz Zagreba koje su ovdje prvi puta.  „Atomsfera je odlična, kako na festivalu tako i u kampu. Kada smo na radiju čule Teraneov slogan „Spavati ćeš poslije“ bio nam je smiješan, ali ga nismo shvatile ozbiljno. Kada smo došle tu doznale smo da smo ga ipak trebale shvatiti ozbiljno. Po noći ne spavamo jer ne želimo propustiti svirku na festivalu, a ujutro kada bi htjele spavati ne da nam sunce koje je najveći problem u kampu. Ugrije prejako da bi boravak u šatorima preko dana bio ugodan, osim ako niste stigli prvi i zauzeli mjesto u hladu,“ pričaju nam simpatične Zagrepčanke. Na Terraneo su došle kada su čule da će nastupiti Azelia Banks, ali ona je na kraju otkazala nastup. Ipak, curama nije nimalo žao što su došle. Dapače, sada vide da glazba nije glavi razlog dolaska na Terraneo, već cjelokupna atmosfera. Osim sunca veliki problem su im tuševi s prehladnom vodom.

nježana i Davorka stigle su iz Bosne i Hercegovine, a u Terraneo kamp su došle drugi put za redom. Za razliku od „kolegica“ kamperica Stanke i Martine pronašle su nešto hlada za svoj šator pa se uspiju ponešto i naspavati. Također ističu problem sa tuševima te napominju kako je to prve godine bilo bolje riješeno. Još jedan problem su utičnice kojih je premalo, a svi žele puniti mobitele. To su neke sitnice na kojima se da još raditi ali sve ostalo je savršeno. „Došle smo opet ponajviše zbog atmosfere. Sve je tako opušteno, a energija je zarazna. Sviđa nam se i ideja sa plažom koja obiluje hladom pa pravi užitak dan provoditi u hladovini ispod borova ili u Danju  kamperi mogu uživati i na Akustika stage-u gdje se svaki dan izmjenjuju mladi umjetnici željni dokazivanja, ali ne svi sa istim uspjehom. Sinoć je na Akustika stage-u nastupila jedna osebujna umjetnica koja je Davorku i Snježanu podsjetila na glazbeni izričaj „prijateljice“ Pheobe nakon čega su se naše sugovornice zapitale što su kamperi skrivili da zaslužuju takav tretman.

Ali tko zna, možda i netko od tih umjetnika u budućnosti nađe mjesto za sebe na jednoj od većih Terraneo pozornica.

Iz kategorije: Vijesti