Datum objave: 09. Kolovoz 2013

Terraneo groznica se nastavlja

Diana Ferić
Diana Ferić


Terraneo se drugog danas vratio svojim korijenima i donio posjetiteljima prave poslastice. Teško je bilo nadmašiti prvi dan Terranea po broju posjetitelja, međutim ni drugi dan nije razočarao. Dapače, Dubioza Kolektiv, My Bloody Valentine, Calexico, Bosnian Rainbows i Gang of Four dobro su protresli publiku. Iako je posjetitelja drugi dan bilo osjetno manje nego prvi, što je bilo i očekivano, nije bilo jednog velikog izvođača koji je odskakao već je bilo više upečatljivih nastupa.
Ako bi tražili pravu riječ za opisati drugi dan najbolje bi zasigurno odgovarala „zanimljivo“. Zanimljivim bi se tko mogao opisati nastup Bosnian Rainbows-a. Njihova pjevačica oduševljava svojim deliričnim nastupom i spontanom ekspresijom. My Bloody Valentine zasigurno su najzvučnije ime Terranea ali ne samo zbog popularnosti nego zbog samog ozvučenja i njihovog stila sviranja koji inzistira na buci, a koje neki mogu podnijeti samo sa čepićima u ušima. Ipak, publiku su najviše pokrenuli susjedi iz Bosne i Hercegovine, Dubioza Kolektiv. „Raja“ je energično poskakivala u ritmu svima dobro poznatih hitova kao: „Blam“, "Walter", „Kažu“, „USA“, „Brijuni“, „Kokuz“…
I na kraju na Aqua stage-u nastupio je iznimno zanimljiv i osebujan umjetnik iz Njemačke, Mumbo Kurt. On radi čuda sa svojim kućnim orguljama na kojem je uspio obraditi hitove šarolikog spektra izvođača kao Depeche mode, Raimstein, Nirvanu, Green Day, ABB-u, Guns N'Roses u bossa nova, samba i polka verzijama. Na binu je pozvao i „go-go pelsačice“ a pokazao je i svoje plesne i repperske talente, a kao instrument poslužio mu je čak i stari Nintendo Game boy.
Svoje fanove nisu razočarali ni Calexico i Gang Of Four a vjerojatno su stekli i neke nove.

Iz kategorije: Vijesti