Datum objave: 09. Kolovoz 2013

TURISTIČKI PROMET:Turizam se budi i u Kninu i Drnišu

Diana Ferić
Diana Ferić

Osim Murtera i Jezera sva mjesta u Šibensko – kninskoj županiji bilježe u srpnju ove godine porast  i broja  turističkih  dolazaka i broja noćenja, a povećanje turističkog prometa za oko 4 posto  zabilježeno je i ukupno gledajući u Šibensko – kninsku županiju.

Najveće povećanjenje od čak 64 posto zabilježeno je u Knunu, ali riječ je o malim brojkama. U tom je gradu je u srpnju bilo  290 turističkih dolazaka i ostvareno je  oko  2200 noćenja. Zanimljivo je da su turisti počeli boraviti i u Drnišu u kojem  lani nije bilo turističkog prometa, a ove godinine imaju 439 dolazaka i oko 1500 noćenja što svejdoči  da se turizam počeo događati u u zaleđu , a ne samo uz more.

U Šibeniku je turista bilo gotovo jednako  kao lani, a za 2,8 posto je povećan broj noćenja, a to znači da  se  produžava boravak turista što je i jedna od glavih  ciljeva razvoja turizma u Šibeniku.  Značajn porast noćenja dogodio se na otoku  Na Brodarici i Krapnju, za 33 posto, Rogoznici za 12 posto i u Betini za 10 posto dok je istoddobno u susjednom Murteru broj noćenja pao za 10 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Povećan je broj noćenja u svim vrstama smještajnih kapaciteta osim u odmaralištima – u privatnom smještaju za 6 posto, u hotelima 2,5 posto, a u kampovima za čak 25 posto iako vrijeme  u srpnju nije  išlo na ruku turistima. Marine je u srpnju posjetilo 7,3 posto nautičara više nego prošle godine.

Iz kategorije: Vijesti