Datum objave: 07. Kolovoz 2013

Kaufland otvorio svoja vrata Šibenčanima

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik bogatiji je za još jedan trgovački centar. Danas u podne svoju 29. poslovnicu u Hrvatskoj otvorio je trgovački lanac Kaufland. Otvorenju su prisustvovali gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić, dogradonačelnici Danijel Mileta i Nikica Penđer te načelnik policijske uprave Šibensko - kninske Ivica Kostanić.
U svom obraćanju okupljenima gradonačelnik je rekao: „Morate biti ponosni čim ste u situaciji da otvarate objekt, a kada je to ugledna tvrtka kao što je Kaufland ponos je još veći. Sretni smo jer je to novih 150 ljudi našlo svoje radno mjesto i zato se treba otvarati privatnim investitorima jer oni omogućuju gradu da socijalno ispravno funkcionira. Ovime Šibenik poprima nove smjernice intenzivnog razvoja, a potpuno se mijenja i izgled istočnog dijela grada te uljepšava vizuru. Želimo biti grad koji će omogućiti ljudima da u njemu normalno žive i rade.“
Direktor Kauflanda  Andreas Wendy pozdravio je sve okupljena na hrvatskom jeziku a zatim održao govor ipak na Njemačkom. Wendy se prvo ispričao susjedima koji tijekom izgradnje centra trebali trpjeti zbog radova i buke. Istaknuo je  i kako su od kupaca i svih ostalih ipak najvažniji djelatnici Kauflanda koji već  tjednima tu rade. „Šibenik je predivan grad i čast nam je da možemo otvoriti poslovnicu u njemu. Ovo je 29. poslovnica u Hrvatskoj, a za nekoliko dana Kaufland će obilježiti povijesni trenutak otvaranjem tridesete poslovnice itou Zagrebu. U ovaj pothvat uloženo je puno truda i energije a ništa ne bi bilo moguće bez podrške grada“, zaključio je Wendy.
Kaufland je donirao 20000 kuna za uređenje dječjeg igrališta Krvavica koje se nalazi nasuprot novootvorenog centra.

Iz kategorije: Vijesti