Datum objave: 06. Kolovoz 2013

Bubnjari, žongleri i plesači okupirali ulice Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić

Povorkom bubnjeva šibenskog perkusionističkog orkestra „Keepers of the Rhythm“ i nastupom „FogSellers-a“ jučer su počeli treći po redu „Dani uličnih bina“ u Šibeniku. Ovo je najbogatije izdanje festivala do sada. Festival je okupio ulične izvođače i umjetnike iz cijele Hrvatske a sve se održava na nekoliko gradskih trgova: kod kazališta, katedrale, hotela “Jadran” te na Meduliću i Maloj loži.
„DUB svake godine pomalo raste. Ovogodišnji ima najviše sudionika. Koncerte će održati i Antigue Duet, Mate Skračić i njegov Adaptive Quartet. Svake večeri program počinje u 20 sati i traje najkasnije do 23.30 sati. Održavat će se i radionice bubnjanja, izrade šukalica i žongliranja, a bit će tu i fire show i street facepainting“ , rekla je Silvija Papak, predsjednica Kulturno-glazbene udruge “Ulična bina“ koja je organizator festivala.
Završna večer  festivala održati će se na Trgu Republike Hrvatske ispred katedrale sv.Jakova u petak 9. kolovoza.  Uz djecu bubnjare i žonglere, vatreni show i capoeira plesače, atmosferu će zagrijati i šibenski orkestar bubnjara ‘Keepers of the Rhythm’, nakon čega će biti održano izvlačenje tombole i dodjela nagrada piše Slobodna Dalmacija.
„Svi su programi za posjetitelje besplatni, iako nećemo imati ništa protiv ako se koja kuna ubaci u šešir. Novac za DUB osigurali su TZ Šibenika i Šibensko-kninske županije i Gradski parking. Želja nam je da ovo postane pravi, veliki ulični festival poput zagrebačkog Cest is d’Best“, ističe Papak.

Iz kategorije: Vijesti