Datum objave: 06. Kolovoz 2013

Dvoje nautičara ozlijeđeno u sudaru jahte i jedrilice kod Žirja

Diana Ferić
Diana Ferić

Dva čarter plovila, motorna jahta i jedrilica sudarili su se u blizini otoka Žirja jučer rano poslijepodne. Dva člana posade jedrilice ozlijeđeni su, priopćila  je danas Služba za odnose s javošću Ministarstva mora.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimili su jučer u 13.55 sati dojavu s motorne jahte „Kardo“, 12 metara, u vlasništvu hrvatske čarter tvrtke, kako su se u blizini otoka Žirje sudarili s jedrilicom „Marijana“ 13 metara, također u vlasništvu hrvatskog čartera. Na mjesto  nesreće upućena plovila Lučke kapetanije Šibenik i plovilo Pomorske policije Šibenik.

U trenutku nesreće na jedrilici se nalazilo 5 članova posade, svi švicarski državljani od kojih su dvoje zadobili lakše tjelesne ozljede Na motornoj jahti također se nalazilo pet članova posade, hrvatskih državljana među kojima nema ozlijeđenih, dok je plovilo pretrpjelo znatna oštećenja trupa uz prodor mora, no nastavili su plovidbu do Biograda na moru gdje je plovilo izvučeno na kopno.


Posada jedrilice sa švicarskom posadom nakon obavljenog očevida na moru nastavila je plovidbu uz pratnju plovila LK Šibenik i Pomorske policije do Šibenika, gdje su po dolasku dovje ozlijeđenih članova posade zatražili liječnički pregled i pomoć.


Na mjestu sudara ova dva plovila nije primjećeno onečišćenje mora, a istražne radnje o uzrocima ove pomorske nesreće su u tijeku, kao i postupak utvrđivanja oštećenja oba plovila.

Iz kategorije: Vijesti