Datum objave: 01. Kolovoz 2013

BANJADA NA BANJU: A što bi tek bilo da je uređenje "Banja" dovršeno?

Diana Ferić
Diana Ferić

Prvu pravu ljetnu provjeru svoje vrijednosti šibenske plaže „Banj“ polaže s čistom peticom iako još nije dovršena. 
                                                                                                                                                                            „Banj“ – plaža u srcu Šibenika, ako je suditi po onome što se na njoj događa iako još nije dovršena, bit će premalena za sve one koji se tu žele kupati, sunčati i uživati u vedutama starog Šibenika. Na žalu „Banja“ već sada je teško pronaći mjesto izležavanje na suncu, a kupače, kako Šibenčane tako i sve brojnije turiste iz gotovo svih europskih zemalja, ni malo ne smetaju skele, nedovršene šetnice i građevinski strojevi koji rade na uređenju parkirališta i prilaza plaži.

„Banj“ je, nema nikakvih dvojbi, pun pogodak. Plaža je čista i uredna, kupači su zadovoljni. Prikazivanje animiranih filmova u sklopu Supertoon festivala pokazalo je da ta plaža može funkcionirati i kao izvrsna ljetna multimedijalna pozornica te da tu ima mjesta za još puno zanimljivih sadržaja.

Naravno, nije sve tako savršeno. Postoje i neke ozbiljne primjedbe na „Banj“. Jedna je loše riješen ili nedovršen sustav odvodnje vode ispod tuševa, a druga je iritirajuća glazba iz kafića na plaži. Da su na „Banju“ neophodni ugostiteljski sadržaji to je samo po sebi razumljivo ali je teško shvatljivo zašto je potrebno tijekom dana kupače iritirati ambijentu i ugođaju potpuno neprimjerenom tehno glazbom? 

Iz kategorije: Vijesti