Datum objave: 01. Kolovoz 2013

Pobjednici 11. regate „Krapanj Brodarica“ osvojili odličja i „Šibenski takuin“

Diana Ferić
Diana Ferić

Roko Copić, Hrvoje Svračak, Šimun Vlahov, Katja Frua i Vanda Antunović te Mateo Badžim – Bakalović pobjednici tradicionalne regate „Krapanj – Brodarica“ u klasi „Optimist“ za jedriličare stare do 15 godina.
                                                                                                                                                                    Pobjednici ovogodišnje regate „Krapanj – Brodarica“ koja se pod pokroviteljstvom restorana „Zlatna ribica“ već 11 godina održava u povodu blagdana Gospe od anđela ove su godine osim odličja osvojili  „Šibenski takuin“ i novčanice šibenskog bagatina s likovima znamenitih Šibenčana među kojima je, što je natjecatelje posebno obradovalo, i novčanica s likom Dražena Petrovića.

„Šibenske takuine“ i šibenske bagatine darovala im je Turistička zajednica Krapanj – Brodarica sa željom da pridonese ne samo popularizaciji jedriličarskog sporta nego i promidžbi Šibenika i njegovih znamenitih ličnosti.
Čas da budu prvi sportaši koji su na nekom sportskom nadmetanju osvojili „Šibenski takuin“ pripala je ukupnim pobjednicima regate „Krapanj – Brodarica“ Roku Copiću, Hrvoju Svračku i Šimi Vlahov, članovima jedriličarskog kluba „Val“ iz Šibenika, najboljim jedriličarkama u klasi „Optimist“ Katji Frua članici jedriličarskog kluba „Val“ i Vandi Antunović članici jedriličarskog kluba „Primošten“ iz Primoštena te najmlađem natjecatelju koji je uspješno jedrio dva plova Mateu Badžimu – Bakaloviću.

Regatu je uspješno organizirao jedriličarski klub „Val“ iz Šibenika, a Branko Tudić se u ime sponzora restorana „Zlatna ribica“ koji je osigurao odličja i organizirao zajednički ručak za sve natjecatelje, zahvalio mladim jedriličarima na fer i sportskoj borbi:
„Drago mi je što nam se pruža čast i zadovoljstvo da pomažemo našoj djeci koja vole ovaj lijepi sport. Njihova jedra i natjecateljski žar pravi su ukras blagdana Gospe od anđela. Te djevojčice i dječaci naša su budućnost i naša radost, a onim što su danas pokazali jedreći po jakom vjetri i u ne baš lakim uvjetima dokazali su da je pred njima lijepa sportska budućnost i da zaslužuju još veću podršku."

Iz kategorije: Vijesti