Datum objave: 31. Srpanj 2013

Nema krapanjske fešte,ali će biti koncerata,regata i tradicionalne procesije

Diana Ferić
Diana Ferić

Tradicionalne krapanjske fešte 2. kolovoza,  blagdan Gospe od Anđela ove godine neće, ali će Udruga za njegovanje baštine i običaja otoka Krapnja taj blagdan obilježiti s nekoliko manifestacija.

Naime, zbog lošeg iskustva od prošle godine kada je koncesionar štekata na Krapljanskoj fešti za sobom ostavio hrpe otpada i smeća mještani tog otoka nisu dopustili da se ove godine organizira fešta pa je Mjesni odbor Krapanj - Brodarica od nje odustao iako je program već bio dogovoren, pa i koncert  Marjana Bana.

U organizaciji Udruge za zaštitu baštine otoka Krapnja ipak će sutra, 1. kolovoza biti održana jedriličarsku regatu u klasi Opimist, a nakon toga atraktivno natjecanje u veslanju  Krapljanki koju se tradicionalno, dok su muškarci uglavnom bili u lovu na spužve, veslajući odlazile brodovima  u svoja polja i vinograde na kopnu.

Koncert na Krapnju održat će Meri Cetinić, a u uljari svetog Lovre nastupi te šansonjer Ozren  Depolo. Sutradan, na blagdan Gospe od Anđela bit će održana tradicionalna procesija otokom i posvećivanje brodova.

Iz kategorije: Vijesti