Datum objave: 31. Srpanj 2013

Kreće projekt Hrvatske udruge putnika -"90 dana po svijetu"

Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatski klub putnika osmislilo je za svoje članove novi projekt "90 dana po svijetu",  a prva dionica  počinje već 7. srpnja  i obuhvaća Moskvu, putovanje transsibirskom željeznicom do Irkutska, plovidbu brodom po Bajkalskom jezeru, razgledavanje glavnog grada Mongolije,  noćenje u tradicionalnim nomadskim jurtama , upoznavanje sa nomadskim životom kroz druženje sa lokalnim ljudima, jahanje konja koji  zatvara potpuni doživljaj autohtonog mongolskog života. Poslije Mongolije slijedi put u Peking, u Zabranjeni grad, na Kineski zid, Nebeski hram i u neiscrpnu i neodoljivu kinesku kuhinju.

"Projekt se zasniva na ideji da omogućimo svim članovima HKP, odnosno zaljubljenicima u putovanja, bez obzira jesu li iskusni putnici ili tek početnici, da putuju svijetom. Cijeli projekt organiziran je na tzv. ”individualnoj“ bazi, što znači da je HKP organizira za svoje članove prijevoz i smještaj a svatko može birati hoće li se pridružiti grupi u obilasku ili će u vlastitom aranžmanu razgledavati gradove koji nam se nalaze u programu", ističe Nikola Baraka, predsjednik tog kluba.

Nakon azijske avanture u rujnu organiziraju putovanje u Južnu Ameriku, u Peru, Boliviju, Čile, Argentinu, Urugvaj i Brazil gdje će posjetiti najljepše destinacije u tim zemljama, uz ostale, Machu Pichu, Salar de Uyuni, slapove Iguazu, Kip Isusa Krista u Rio de Janeiru, plivat će s morskim lavovima,  surfati na plažama Lime, voziti se biciklom na Cesti smrti, uživati na poznatoj plaži Copacabani i prošetati  se favelama.

Za kraj u studenom im ostaju Burma, Tajland, Kambodža i Vijetnam.

Hrvatski klub putnika je lani, u suradnji sa agencijom STA Zagreb, uspješno realizirao  putopisni projekt „60 dana oko svijeta“ koji je tada izazvao veliku medijsku pozornost, a u novom projektu pridružit će im se najmanje 70 "svjetskih putnika".

Iz kategorije: Vijesti