Datum objave: 31. Srpanj 2013

Zaratili načelnik Tisna Ivan Klarin i organizatori čuvenog jezerskog Big game fishinga

Diana Ferić
Diana Ferić

Sramotnom su na, današnjoj konferenciji za novinare u Šibenik, predstavnici jezerskog sportsko ribolovnog društva Puna Rata nazvali prijavu načelnika Općine Tisno Šibensko – kninskoj zbog navodno sumnjivog i netransparentnog poslovanja tog sportskog društva,a ustvrdili su i kako bi to što načelnik radi moglo dovesti do zamiranja tog društva koje je organizator nadaleko poznatog i priznatog natjecanja Big game Fishing pa tako i dovesti u pitanje to natjecanje u lovu na velike ribe.

To društvo djeluje 17 godina, a  ima već 13 godina koncesiju na kopunu i moru od 20 000 četvornih metara,a za načelnika Općine Tisno Ivana Klarina sporan je način kako time gospodare.

Marinko Pavlić, predsjednik SRD Punta Rata je to shvati i kao osobnu uvredu. „ Radimo u tom društvu već 17 godina i za njega sam dao pola života. Zahvaljujući nama u Jezera imaju Big game fishing, prvo takvo natjecanje u Hrvatskoj koje je donijelo puno toga dobrog i Jezerima i Hrvatskoj. I dana zahvaljujući nama u Jezerima boravi oko 100 turista iz Švedske koji dolaze samo zbog nas. Oni tu spavaju, jedu troše. Ako to Jezeranima ništa ne znači i ako nas žele uništiti samo neka izvole, ja ću se povući.Boli me kada čujem optužbe od strane načelnika da radimo netransparentno. Pa naše je poslovanje potpuno čisto i uredno što mogu potvrditi brojne kontrole i inspekcije kojih je ovih godina itekako bilo. Mi ubiremo prihode na području za koje imamo koncesiju i od toga financiramo i Big game fishing i neke aktivnosti u mjestu.“, kazao je Pavlić. Objasnio je kako oni nemaju pravo iznajmljivati vezove strancima, ali da im oni besplatno daju na korištenje neke sadržaje, a oni im to vrate donacijama. Vezove, tvrdi on, plaćaju, samo članovi tog sportsko – ribolovnog društva. Dio terena za koji imaju koncesiju ustupili su Općini koja na njemu ubire prihod od parkiranja i najma za štekate.
Edvina Tomin, tajnica tog društva ustvrdila je kako je sigurna da ih ne načelnik Klarin „uzeo na zub“ samo zbog njega jer je ona u HSS – u i ne podržava ga,a to je proizašlo i iz riječi Nevia Bilana, vijećnika u Općinskom vijeću Općine Tisno koji je izjavio kako je u neslužbenom razgovoru od načelnika Klarina zatražio objašnjenje zašto se uhvatio SRD –a Punta Rata, a da mu je on na to odgovorio da ih neće ostaviti na miru dok je u tom društvu Ervina Tomin te da ga nije briga hoe li ili neće biti Big game fishinga.

Predstavnici SRD Punta Rata tvrde da su za prijavu načelnika Klarina doznali iz medija i zamjeraju mu što ih nije pozvao na razgovor i od njih tražio objašnjenje.
Kako doznajemo, nakon što je načelnik Općine Tisno Ivan Klarin zatražio od Županije da se preispita način na koji SRD Punta Rata koristi koncesiju na teren je izašla inspekcija Lučke kapetanije i o svojima nalazima izvijestila nadležni ured za pomorstvo.

Iz kategorije: Vijesti