Datum objave: 31. Srpanj 2013

Gradski vijećnici nemaju primjedbe na poslovanje gradskih tvrtki

Diana Ferić
Diana Ferić

Sudeći po činjenici da su vijećnici Gradskog vijeća Grada Šibenika u većinu slučajeva jednoglasno, bez ikakvih primjedaba i rasprave na današnjoj sjednici Gradskog vijeća prihvatili izvješća o radu u prošloj godini svih poduzeća u vlasništvu grada i komunalnih i kulturnih ispada da je njihovo poslovanje točno onakvo kakvo bi u interesu građana Šibenika trebalo biti. Nitko nije, začudo, reagirao niti na istup vijećnika SDP –a i potpredsjednika Gradskog vijeća Joška Šupe koji je posebno istaknuo zasluge bivše gradske vlasti za dobro poslovanje svih gradskih poduzeća koja su poslovala pozitivno, ukupno su investirala više od 100 milijuna kuna i nisu se dodatno zaduživala, a podigla su i produktivnost. „ Nije zadaća tih poduzeća da stvaraju profit već da zadovoljavaju potrebe građana zbog kojim postoje. Zbog toga treba posebno istaknuti njihove zasluge i pohvaliti sve zaposlenike u njima“, kazao je Šupe, na što nitko nije imao niti repliku niti bilo kakvu primjedbu.

Šupe je, inače, na Aktualom  satu zatražio od aktualne vlasti da se ispriča zbog svojih izjava da bivša vlast i uprava TEF -a –a nisu ništa napravili. Istaknuo je kako je činjenica da je predana sva potrebna dokumentacija i da je pokrenut postupak predstečajne nagodbe te da je očišćen teren TEF –a. Zaključio je da je bivša vlast u 4 godine napravila sve ono što se nije napravilo 10 godina prije toga.
Gradonačelnik Željko Burić je odgovorio kako za tu dokumentaciju do jučer nisu znali jer nije bila nigdje objavljena. Ali da je siguran da će Grad Šibenik imate velikih problema sa zemljištem TEF –a u predstečajnoj nagodbi, ali da se nada će se to uspjeti riješiti.

Iz kategorije: Vijesti